2017-11-13
其實我一直都幾鍾意食雞蛋仔,見到觀塘有檔就走去試下,因為行緊去時有間鋪都有雞蛋仔,聞到雞蛋仔既香味以為到左,不過再行前少少先見到,但都奇怪聞唔到香聞,要行近點先聞到,再望下好似有野吸番空氣入鋪內,唔知點解呢?一去到都已經有4,5個人係到等更,我已經2點先去都有人等,繁忙時間咪等死人,而且都見佢慢工出細貨,平均5,6分鐘先一底,好似5個煎鍋到,加上前面有人等更,我都等左10分鍾到先有得食話慢工出細貨都應該既,一黎倒完蛋漿之後慢慢放材料係中間,之後合埋再係旁邊再倒蛋漿,可以想封口封得好點不得不說外皮真係好脆同內軟,純雞蛋仔黎講已經好食,但我叫既已經係特濃芝士,感覺芝士味唔係好夠,但又再諗多層,咁又岩喎!依家雞蛋仔味有,芝士味都有,雞蛋仔味中散出清淡的芝士味,咁咪兩樣野都食得到無互嗆未食之前我諗既食滿口芝士,但又諗番又唔係食熱狗,漢堡,咁多芝士做乜