餐廳: 渝痴漁醉
資訊:

2021-08-21 73 瀏覽
上網見到呢間餐廳做緊雞煲、烤魚放題每位$128❗️今日經開銅鑼灣一於去試吓。餐廳喺金百利8樓,平日晚上七點到唔算多人,我哋被安排坐喺卡位,非常舒適。主食可以揀雞煲、烤魚、肉骨茶煲或者胡椒豬肚雞煲,揀完主食之後就可以自助拎飲品同配料,配料有肥牛、雞件、各式丸類、腸、菇類、蔬菜同我最愛嘅寬粉等。而飲品有多款汽水、無糖茶、健康飲品同啤酒任飲,以$128收費嚟講算多選擇。等咗一陣雞煲就到,雞煲份量都算多,我哋兩個人夠晒食,調味夠香夠辣,雞肉肉質夠嫩。食到一半再加啲湯就開始打邊爐,個湯底由頭食到尾都好夠味,我食咗好多配菜同寬粉,香菇、蓮藕、蘿蔔、寬粉同雞煲真係好夾!朋友係食肉獸,佢就食咗好多肥牛、丸、蟹柳等,肥牛質素都唔錯,油脂分佈平均有肉香。餐廳仲有好多款四川小食同川菜可以單點,我哋另外加左份蒜泥白肉($56),份量比想像中多,白肉Q彈、蒜味十足,啲蒜泥多到可以拎嚟點打邊爐嘅配料,正!晚餐放題可以食兩個鐘,我哋食咗個半鐘已經好飽,另外仲飲咗三款唔同飲品,喺銅鑼灣收呢個價錢真係非常實惠!我哋走嘅時候大概8:30,餐廳都差唔多滿座,所以大家如果去食嘅話記得要先訂位!臨走見到原來午餐仲抵,只係$88(

蒜泥白肉

臨走見到原來午餐仲抵,只係$88(限時90分鐘),絕對係抵食之選!

2021-08-04
試食活動