2023-02-09 406 瀏覽
📌 川霸王 - 觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5B號舖🗓(9/2) 星期四 ⏰ 晚上7:30左右 💈特式:今日兩個麻甩佬突然想去叫雞煲食,因為鐘意食夠麻辣,所以就揀間川菜館就最好了,呢間餐廳位於鴻圖中心愛琴坊內個food court,地理位置都方便又唔多人,好適合二三個知已去飲酒食雞煲。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:今日主力食雞煲,再諗住加叫少少火鍋配料就應該夠食,不過見到呢間餐廳都有提供類似車仔粉麵/酸菜或水煮嘅客飯/香鍋等等,都係賣$5x左右,相信佢lunch時間都應該幾受附近嘅上班族歡迎,而家等我同大家講下🐔🥘味道先。麻辣雞煲(全隻) - 食雞煲我盡量都係會叫全隻,食半隻會唔夠喉,呢個雞煲上枱已經聞到好香,隻雞都幾新鮮,肉質幾嫩滑有雞味,麻辣味亦夠香,不過建議鐘意食辣嘅朋友可以叫中至大辣,會食得更過引。火鍋配料 - 配料另外就叫左1碟美國肥牛,1份灸燒芝士丸同響鈴,仲有1份唐生菜,每樣野分量都有返咁上下,肥牛質素都合格,火鍋料就正正常常,菜亦好新鮮。另外佢仲有唔少火鍋配料/海鮮等可以揀,每款價錢都係幾十蚊左右。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛飲品 : 食得麻辣雞煲就一定係配啤酒,呢
📌 川霸王 - 觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5B號舖
🗓(9/2) 星期四 ⏰ 晚上7:30左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 食得麻辣雞煲就一定係配啤酒,呢度有青島/Asahi/1664/Moo Moo Beer可以揀,如果唔飲酒嘅朋友仔就可以揀佢地嘅樽裝冷泡茶或者各式汽水。

🍽環境:餐廳係food court形式,但都有幾張卡位同四人枱,都坐得幾鬆動舒服,而且呢間餐廳位處巧明街同鴻圖道,地理位置都方便,又無觀塘廣場個邊d食肆咁迫人。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:店員服務態度唔錯,一坐低就先介紹雞煲,叫完之後即時奉上圍裙比我地以防我地弄污衣服,都幾貼心,叫野就scan QR Code落單,食物都出得好快,雖然餐廳係行food court路線,但店員都會主動幫忙留意個鍋底有無需要加湯同調較合適火力。

💰💸價錢:叫左全隻麻辣雞煲,1碟美國肥牛同另外3份火鍋配料,唔計酒水埋單都唔洗$500,佢個雞煲份量都夠大,其他食物質素都合格,而且交通方便,價錢都算合理範圍。

🐲💬總結:我覺得呢間川菜嘅麻辣雞煲做得唔錯,亦有其他平價嘅食物選擇,交通又方便,價錢又合理,值得再試。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
麻辣雞煲(全隻)
2023-02-09
麻辣雞煲(全隻)
  • 麻辣雞煲