2018-07-04
之前喺銅鑼灣食過Fuhn越南嘢之後,深深畀佢嘅安格斯牛肉吸引住!!無意中俾我知道佢喺佐敦開咗間分店呀我一定要再去食安格斯生牛肉呀!!原來呢間分店同銅鑼灣嘅有啲唔同,呢度係food court黎。平時嘅food court又多人又逼,但呢度嘅food court竟然唔多人,唔洗等位,而且坐得好舒服,有car位架,環境非常唔錯!咁話曬呢度係foodcourt,當然畀銅鑼灣分店少啲嘢食啦。不過基本嘅越南湯粉啦,撈檬呀,飯呀同埋越南小食,嘢飲都有唔少種類揀今次呢我主要就係一定要食返佢個安格斯生牛肉!!真係非食不可!!叫咗個特色牛湯粉(金邊粉),呢個牛湯粉堅好牛,有安格斯生牛肉,牛坑腩片,牛筋片,手打牛丸,牛腩邊同牛柏葉......為咗盡情食佢嘅安格斯牛肉,我仲加咗20蚊多六片添牛肉嘅質素真係非常好,好有牛味,又夠淋,真係超正!!天氣熱辣辣飲埋個椰青,非常清涼,爽歪歪另外叫咗個特式雞絲湯粉(河粉)入面有手撕雞,鵪鶉蛋同埋手打雞丸。平時好少食到有鵪鶉蛋,呢個配搭好特別!另外手打雞丸又係好少有喎,雞丸食落好結實,好彈牙小食方面,加15蚊有兩隻越式牛油雞翼,有驚喜呀!!牛油雞翼果然好香牛油味,雞翼面頭
天氣熱辣辣飲埋個椰青,非常清涼,爽歪歪
另外叫咗個特式雞絲湯粉(河粉)
入面有手撕雞,鵪鶉蛋同埋手打雞丸。
小食方面,加15蚊有兩隻越式牛油雞翼,有驚喜呀!!牛油雞翼果然好香牛油味,雞翼面頭仲有炸蒜蓉,一啖食落後,真係又香又juicy 繼生安格斯牛肉之後,呢個牛油雞翼又係必叫
仲有加22蚊兩塊越式炸蝦餅
蝦餅都好正呀!入面有完整嘅鮮蝦,好彈牙!! 再食嘅話我都一定會叫!!
輕食方面就照叫咗個越式燒豬頸肉
豬頸肉燒得好香,味道夠,豬頸肉亦都好爽口,食落一啲都唔油膩,都係另一小食之選
再叫多咗杯青檸梳打,都ok呀,好夠氣!夏天飲非常一流
好難得有一個food court係可以靜靜地畀人傾下偈,慢慢食。仲可以食到一餐咁好味嘅越南菜, 真心推薦大家都要嚟試下