2006-09-10 4 瀏覽
滂沱大雨,入到去,並不是太多人,據聞有人單是排外賣已花了一個半小時。認真誇張!我們把傘放0係地上,員工便立即上前問我地要唔要膠袋袋著,真係細心~服務已經沒有一百分都有九十看看菜單,上面標榜不用微波爐及豬油煮食,一來就先叫了個黑牛(即是朱古力雪糕加可樂) $12,老實說,我一向不喜歡喝可樂,但朱古力雪糕同可樂產生出的化學作用,竟然是出乎意科地夾!兩者混合在一起,質感有如泡沫咖啡,香香甜甜地但沒有汽水的"那"口。另有紫牛(即香芋雪糕加雪碧) 及金牛(即呍呢拿雪糕加上玉泉忌廉)。魯肉餃$20 8粒,以生菜做底,上面灑上蝦籽,一口咬下,甜甜地, 仲有好多汁。碗仔翅不愧為五星級,超級足料!好香冬菇~我是冬菇的支持者呀!!!加上辣菜甫真係好食都暈~~~~還有一小碟豬油炸,想必是佐酒送粥的最佳小食,一條條,好香脆,又唔油膩。不過$8一碟,真係貴左少少,都估唔到會咁細碟!最後叫了一碗車仔麵,聽聞該店的蘿蔔非常馳名!蘿蔔都出名?車品品的蘿蔔不但完全沒有渣,而且味道極之清甜!!!你完全唔覺得自己係食緊蘿蔔,而係食緊瓜!好正好正!!每人消貴大約三十五元,結帳時$70不用找,當係小費,因為真係太好味,太正!點

認真誇張!

服務已經沒有一百分都有九十

加上辣菜甫真係好食都暈~~~~

你完全唔覺得自己係食緊蘿蔔,而係食緊瓜!好正好正!!

點知老闆娘Florence係都唔要,話:「唔駛喇~唔駛喇~」仲塞返$5俾我地!點會有d咁ge老闆娘?

臨走時還多嘴問了一句:「今日有沒有糖水?」

老闆娘笑說:「還未想到ar(因為結業後重開的第四日,所以比較忙),阿婆甜蛋卦!」

據聞老闆娘親自炮製的紅豆沙好正~都想試下阿婆甜蛋~~

外面仍是傾盆大雨,老闆娘叫我地入內避雨,但我地還是決定要走。

是的,今時今日咁的服務態度,又豈能不令我們窩心呢?