2022-02-22 355 瀏覽
十二味 (青衣)-有啲耐冇行青衣城二期,發現喺二期新開咗好多店,見到午市時間呢間成日好多人排隊,今次就試吓呢間啦!入到去裝修都好有中國風,而且主要都係掃碼落單,而家疫情下就唔使專登掂餐牌,感覺上更加方便衛生添!-Lunch set 佢嘅所有午市套餐都會包嘢飲同埋小菜,今次嘅小菜就係黑木耳,酸酸地作為開胃菜最適合👍🏻🔍 酸菜魚 $73上菜超意外!估唔到呢個午市套餐一人份量,竟然係咁大份嘅酸菜魚!超大份,唔係淨係隻碟大碟咁簡單!入面酸菜同埋魚嘅份量都十足!今次叫咗小辣,屬於偏辣,啱晒鍾意食辣嘢嘅大家🤪 邊個食得辣仲可以挑戰佢嘅大辣添!雖然十二味菜式好多都係辣嘢,不過全部都好貼心,有得揀小辣、中辣、大辣,酸菜魚甚至可以揀唔辣添!-🔍 武隆尖椒雞 $68尖椒雞 - 見到雞粒同埋唔同嘅椒炒埋一齊🫑,辣味十足,開頭食落去啲雞粒都唔覺得太辣,不過食食吓,就開始感受到佢嘅後勁🌶 撈飯一流!-🔍 紅糖糍粑 $48好耐冇食過紅糖糍粑啦😍 新鮮熱辣辣紅糖糍粑,外脆內軟,點埋紅糖醬,同埋大量嘅黃豆粉😍 簡直一流!-Lunch set (包檸紅茶/ +$8 轉其他飲品)🔍 百分百純椰青水 🥥 +$8🔍 桂花冰釀
十二味 (青衣)
Lunch set

🔍 酸菜魚 $73

🔍 武隆尖椒雞 $68

🔍 紅糖糍粑 $48

Lunch set (包檸紅茶/ +$8 轉其他飲品)
🔍 百分百純椰青水 🥥 +$8
🔍 桂花冰釀 +$8
桂花冰釀飲落去感覺上就好似桂花糖水咁🤓

📍十二味 (青衣城二期) (青衣)
青衣青敬路31號青衣城二期2樓224號舖