2021-09-17 94 瀏覽
懷孕之後一直都無乜大飲大食,不過踏入孕中期就突然好想食好多肉,所以就去左食韓燒。.🍴豪快濟洲黑毛豬拼盤拼盤有3款肉:五花肉,豬梅頭同豬脊肉,肥A最愛豬脊肉,好彈牙爽口,豬梅頭都好嫩滑,五花肉就略嫌肥左啲,不過就好耐燒。所以都有再encore多一條。🍴特選黑毛和牛上貝身肉好薄好嫩滑,友人大叫好juicy🍴芝士生蠔一碟有6隻,隻隻都好肥美,上火慢慢燒,睇住啲芝士溶再卜卜咁滾跳,好正呀。🍴濟洲海鮮鍋入面超豐富,有蟹、大蝦、鮑魚、大硯、青口,塾底有海量嘅荳芽,中間仲有半隻雞,湯底睇落好辣,但係其實好清甜,一啲都唔辣。豆腐吸左啲湯汁,好好味。如果有粉絲就更佳。🍴韓式前菜肥A最愛個泡菜,甜甜地又唔會好辣,涼拌荳芽都不錯,小青瓜就比較兒童口味,有果汁味,蘿蔔就不好了,個人覺得太辣。🍴梅子青檸梳打梅子同青檸原來幾夾,食左咁多肉,都解膩,不過就愈飲愈淡.🍴柑橘梳打呢個一飲就好淡,但係愈飲就愈濃味,柑橘都好清新解渴,果肉仲好甜。
🍴豪快濟洲黑毛豬拼盤

🍴特選黑毛和牛上貝身肉
好薄好嫩滑,友人大叫好juicy

🍴芝士生蠔

🍴濟洲海鮮鍋

🍴韓式前菜

🍴梅子青檸梳打
梅子同青檸原來幾夾,食左咁多肉,都解膩,不過就愈飲愈淡
🍴柑橘梳打

2021-09-15