2020-12-15
最近尼一兩年都開左幾多石燒肉店,so far仲未食過,咁岩附近有間就揀左尼間試下。去個陣係平日lunch time, 全場得我地一枱,所以坐得幾舒服,晤會好重油煙/肉味。晤算好肚餓,而且沙律湯飯任添,所以兩個人只係叫左200g美國安格斯牛柳加個三重芝士漢堡。先上既係隨石板送上既牛柳,一黎就覺得個表面煎得未夠時間,始終個牛柳有反咁上下厚度。雖然侍應話係煮到三成就會上比客用石板繼續燒,又可以自己加海鹽胡椒調味,但温度無爐咁高,最後塊牛柳好似嘥左咁,純粹加熱左同熟反d就食,無迫到d牛脂牛香出黎。可能係我晤識煮啦,或者餐廳可以考慮加d指引係旁邊提醒下客人點煮。三重芝士漢堡幾好,塊漢堡扒好過我自己整既牛柳好多,有味好多。薯條晤夠脆,同好似無調味,就算有茄汁跟都應該要落鹽吊味。整體黎間價錢親民,貼近自己去凍肉鋪買,如果以上可以改善下就更好了。