2016-11-10
小妹同哈子餅,都有份日式放題情意結,因為一來鐘意食日本嘢!二來,可以任食!而普通日式放題已經滿足唔到我們了,而家仲要有埋燒肉食,真係不得了!上兩星期經過銅鑼灣,見價錢唔貴,就試咗呢間 ~~ 睇吓滿唔滿足到愛食肉的哈子餅同愛食海鮮同日本嘢嘅小妹先!由於我哋食6點,所以都仲未有人上嚟,我哋係晚市第一枱客人,之後就開始人多了!用平板電腦點菜,好方便,仲有呢度叫肉類,係一件件咁叫的,幾好,唔駛一次過食同一款太多!可點餐如下:先講講燒嘢,有邊幾樣先啦!有特選燒肉類,啱曬不同肉類愛好者!而燒烤類,就有不同種類嘅丸啊、腸啊、海鮮類同蔬菜類仲有小妹最愛嘅刺身類、手卷及小食類呢!都唔少選擇喎!最後的炸物、沙律類同壽司類,店員們推介,必吃炸物!燒烤,又點少得了要勁飲嘢呢,呢度連飲品都係包埋的,有自助飲品專區,要飲嘢就自己攞。如果想飲啤酒,可以加50蚊任飲麒麟一番搾啤酒食物上枱啦,太多嘢揀,每款只叫了一點點,好吃就再叫,免得浪費食物!佢個拑食物的拑,都幾長,唔駛怕辣親手!其實好多嘢都好好食喎!但小妹揀咗以下幾樣為必食推介:1. 刺身2. 海鮮類:蠔、蝦及帆立背3. 燒肉類:牛肉(牛柳、一口牛)、豬(西班牙五
上兩星期經過銅鑼灣,見價錢唔貴,就試咗呢間 ~~
睇吓滿唔滿足到愛食肉的哈子餅同愛食海鮮同日本嘢嘅小妹先!
先講講燒嘢,有邊幾樣先啦!
有特選燒肉類,啱曬不同肉類愛好者!
而燒烤類,就有不同種類嘅丸啊、腸啊、海鮮類同蔬菜類
都唔少選擇喎!
如果想飲啤酒,可以加50蚊任飲麒麟一番搾啤酒
佢個拑食物的拑,都幾長,唔駛怕辣親手!
各式食物
1. 刺身
2. 海鮮類:蠔、蝦及帆立背
3. 燒肉類:牛肉(牛柳、一口牛)、豬(西班牙五層肉)、雞(冬蔭功雞丁)、菠蘿、粟米及蒜蓉金菇
4. 炸物真係必食,點了3種,3種都勁好味,超正!包括炸双皮奶,芝士年糕同蕃薯天婦羅
各式食物
小妹推介:牛奶布甸,奶味濃,甜度適中,夠滑溜!仲有熱情果小餅,因為酸酸哋,可以去除油膩!
埋單時,仲有每人一客Movenpick雪糕,有三隻口味揀,朱古力、雲呢嗱同士多啤梨!
牛奶布甸, Movenpick雪糕
最後兩口子埋單,加埋一,hkd697.00,咁都抵嘅,咁多嘢食,又好味,又食得舒服!
馬冀海膽
題外話/補充資料:
啱啱睇佢Facebook,仲有優惠呢!
- 晚市時段,4人同行,一人免費!
- 宵夜時段,仲有2人同行1人半價呢!