餐廳: Blue Supreme
資訊:

呢一間美式fusion餐廳/酒吧🇺🇸嘅Brunch好吸引但係限聚令之前夜晚去咗食, 佢係一間比較細嘅舖頭, 半開放式嘅位置有個好大嘅窗口位比人坐住食嘢, 如果未等到位之前可以企喺度happy hour先同埋呢間係pet-friendly嘅🥰✨Wagyu Ragu 💰155💫評分: 8.3/10📝味道濃郁美味, 手工意粉texture好煙韌, 食落唔會好heavy同埋成個意粉食落每一條都好重牛肉味✨Cauliflower Hummus w/ Tortilla 💰60💫評分: 7.5/10📝椰菜花製作嘅hummus相當有創意, 同埋好似更加健康, hummus流行於中東&土耳其&北非! 以鷹嘴豆(Chickpeas)為主要材料, 其實都係第一次食所以我都唔知真正嘅味道係點, 總括來講就係覺得好似比較清淡, 豆味都幾強烈🤣✨Provencal Fries 💰72💫評分: 8.7/10📝真心有少少掛住個薯條, 覺得佢炸得岩岩好, 唔會太燶同食到最尾都好脆口, 香草味🌿仲有佢好特別既自家製蛋黃醬🤤真係會令人食到唔想停😋✨Fish Taco 2x 💰78💫評分: 7.3/10📝價錢覺得貴咗少少但
Wagyu Ragu

💫評分: 8.7/10
Fish  Taco

✨Fish Taco 2x 💰78
💫評分: 7.3/10
📝價錢覺得貴咗少少但係啲用料都幾新鮮, 有taco要有嘅水準🤣🤣

𝔹𝕝𝕦𝕖 𝕊𝕦𝕡𝕣𝕖𝕞𝕖
📍上環東街21號地舖
(上環🚇 A2 出口分鐘行5分鐘就到)

💫評分: 7.9/10
💬希望下次有機會weekend過嚟食過brunch, 因為好多想叫嘅野要brunch先有, 手工啤🍺價錢偏貴但都幾多選擇同埋可以揀size🥳

#bluesupreme #上環美食 #香港美食 #followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #foodiehk #foodlover #discoverhongkong #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkiger #hkig #hkfoodlover #hkfood #foodinstagram #hkfoodstagram
Wagyu Ragu