2015-09-21
今日愛麗絲好開心,因為佢終於食到佢好想食好耐既紙藝雪糕,聽聞係連包住雪糕既招紙都可以食埋落肚,好似好得意咁😍 同小新去左大坑玩既呢一日,愛麗絲點都把握機會要食Loooop呢間雪糕店😍企係舖頭外,已經會俾佢既裝潢吸引,主要以粉紅丶湖水綠同金色為主,帶有西式復古既味道。愛麗絲急不可待,拉左小新入去,點左杯POOL,係藍月雪糕 (即係藍色既雲呢拿雪糕😂) 配香烤棉花糖,雪糕上插滿唔同海洋動物既紙牌公仔,所以係一杯以海洋為主題既雪糕,原價就$45,要埋食紙配飾就係$50,一場泥到,梗係要試下食紙啦😂首先,個雪糕好滑,味道就冇乜特別,只係個雪糕係藍色特別靚😂 而雪糕上會有乳酪脆粒,不過就有點兒太酸😳 至於個杯就係牛油味既,不過食到底就會有啲硬咬唔到。另外就係舊棉花糖喇,店員係即是用火槍燒既,不過唔知係咪啲棉花糖本來係雪係雪櫃,就算燒一燒佢,咬落口都唔會有一絲絲,痴lup lup既感覺,唔係BBQ個啲口感😂 反而係好似普通棉花糖,只係有少少香烤味。最後係啲紙喇,雪糕上既動物紙牌同包住雪糕既招紙都食得既,不過就冇味既,但都幾得意,係Loooop雪糕既特色。雖然Loooop既雪糕味道唔係話特別好食,但
雖然Loooop既雪糕味道唔係話特別好食,但佢既賣相已足以吸引咁多位小朋友同女士們😂 所以,愛麗絲真係食得好開心👧🏽