.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍸 𝕳𝖎𝖌𝖍𝖇𝖆𝖑𝖑 𝖜𝖎𝖙𝖍 𝖆 𝕿𝖜𝖎𝖘𝖙 @ 🌟 B’hood《👽食神大媽嘆美酒》.💁‍♀️ 圖片展示美食:Crab Meat Omelette Frittata HKD 118Duck Confit&Croissant Waffle HKD 118Garlic Bread HKD 15Pistachio Tart HKD 32Hanakotoba HKD 168Pista-Chiiiii-O HKD 128.👀 一到聖誕節,好多人都會嚟香港聖誕打卡必到嘅尖東睇燈飾!大媽都唔例外,而今次仲有新發現,就係呢一間新開景觀開揚嘅酒吧餐廳啦!需知道香港地要有呢啲地方同老友記聚會真係好難得㗎!😍.🤩 店長超級熱情好客,傾談間得知,原來呢間酒吧餐廳唔係淨係普通飲酒食嘢嘅地方,係臥虎藏龍架!因為佢由本地著名得獎調酒師Paul Chan,同國際咖啡品質鑑定師Jeffrey Wu聯手坐鎮,餐牌上面有好多款超級特色嘅飲品都係佢地嘅創作,HIGHBALL化身COFFEE HIGHBALL、有無酒精,任君選擇。所以大媽都唔知道究竟應該定性呢一間餐廳叫
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食:
Garlic Bread HKD 15
Pistachio Tart HKD 32
Hanakotoba HKD 168
Pista-Chiiiii-O HKD 128

🤩 店長超級熱情好客,傾談間得知,原來呢間酒吧餐廳唔係淨係普通飲酒食嘢嘅地方,係臥虎藏龍架!因為佢由本地著名得獎調酒師Paul Chan,同國際咖啡品質鑑定師Jeffrey Wu聯手坐鎮,餐牌上面有好多款超級特色嘅飲品都係佢地嘅創作,HIGHBALL化身COFFEE HIGHBALL、有無酒精,任君選擇。所以大媽都唔知道究竟應該定性呢一間餐廳叫做咖啡店、定係酒吧,定抑或係叫餐廳,因為佢真係各方面都兼顧到亦做得非常出色!👍

👽 大媽最鍾意佢裝修簡潔得黎好HIP,感覺素靜得黎又有格調,喜歡打卡嘅寶寶們必到 😆

🌺 重點介紹吓佢嘅飲品先,唔止味道特別,仲要連使用嘅器皿都非常花心思,為配合唔同嘅主題,就會用上唔同嘅材質。例如大媽點選呢一杯Hanakotoba,因為本身係帶酸嘅提子汁同St Germain混合牛磺酸而成,一般來講呢啲酸酸甜甜嘅味道都係女仔鍾意嘅,佢就竟然係人手插花咁樣上枱一杯飲品!😍 呢種誠意同極致,真係好少酒吧會做得到,絕對需要重點讚賞呀!

Hanakotoba

🌰 另一杯Pista-Chiiiii-O,由於係樸實嘅手工開心果奶混合Bombay Sapphire,佢就用上非常之低調卻奢華嘅石瓷。大家一定要記得打卡之餘,花多啲心思去留意佢使用嘅器皿啊,滿滿嘅藝術感呢 🤩 對於呢一點,大媽真係比200分呀!

Pista-Chiiiii-O

🦀️ 最驚喜嘅絕對係「蟹肉龍蝦汁蛋餅」!大媽都未食過可以係外脆內裏流心嘅蛋餅!講緊蛋餅喔,真係好難做到呢一個質素㗎!好多都係好硬,就算唔會過硬都一定唔會係流心餡。細問之下原來佢係用三次烤焗嘅方法做出呢個效果 😳 真係好考究。

Crab Meat Omelette Frittata

🧇 而另一款就係「法式油封鴨脾 配 酥皮窩夫」!鴨呢樣嘢真係好邪惡但係非常好味 👅 超級厚身超級大舊!同埋一定要提及呢個貌似普通窩夫嘅東西,佢唔係普通窩夫嚟㗎,佢其實係而家最人氣爆燈嘅 CROFFLE黎架!🥳 每一啖都非常滿足,熱辣辣,非常香口!

Duck Confit&Croissant Waffle

🍰 至於甜品開心果撻度嘅甜度就恰到好處,餅底做得好,以呢個價錢來講算大件,即刻覺得好抵呀 😬

Pistachio Tart

🌟 呢度真係每一方面都令大媽好滿意,店員仲要好好禮貌,你哋一向都知大媽好重視服務態度架啦 😚 難怪當日見到咁多人會幫襯呢,人氣旺果然係有原因,絕對唔係坊間好多揸流攤嘅所謂打卡CAFE,呢度有真材實料㗎,聖誕節大家睇燈飾之餘記得要黎試吓呀!❤️

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️