2019-08-30 1673 瀏覽
以前都有時会去sense cafe 食下野不過自從距搬左上樓,今次都係第一次去食仲記得幾年前第一次食到份子甜品就係sense cafe 見識到去到樓下已經見到有易拉架,非常易搵一上到一樓就見到一大片既植物牆壁,上面用led燈寫住寫住餐廳既名非常美觀入到餐廳入面就發覺距地搬左之後,餐修風格都唔同哂同以前既工業風相比,依家周圍都用上好多綠色植物裝飾,窗外有一啲陽光透射入黎,配上一啲輕快節奏既音樂令人有啲到感覺去左城市中既綠洲一樣成個人感覺放鬆哂餐廳裹面有五個好大既植物牆壁裝飾每一塊上面都有一個英文字母,拼埋就係餐廳既名幾有心思我大概三點鐘左右先黎食晏,有哂lunch 同tea两個meun選擇我都係揀左lunch既鮮茄蟹肉扁意粉可選是日餐湯再加18蚊就可連龍蝦湯,不過我無轉今日既餐湯係南瓜忌廉湯南瓜份量可以多少少,等個湯可以再香啲南瓜味雞湯同水既比例好好,唔会太咸,飲到淡淡既南瓜甜味鮮茄蟹肉扁意粉意粉上面滿佈蟹肉,就黎係罐頭蟹肉都好足份量真係有好多鮮茄蓉,唔係淨係用茄膏同茄汁者配料都唔求其,除左青椒,黃椒仲有切粒蘑菇最後埋單$90價錢合理,坐得舒舒服服,又有好野食
以前都有時会去sense cafe 食下野
不過自從距搬左上樓,今次都係第一次去食

去到樓下已經見到有易拉架,非常易搵

非常美觀

入到餐廳入面就發覺距地搬左之後,餐修風格都唔同哂
令人有啲到感覺去左城市中既綠洲一樣
成個人感覺放鬆哂

餐廳裹面有五個好大既植物牆壁裝飾
每一塊上面都有一個英文字母,拼埋就係餐廳既名
幾有心思

我都係揀左lunch既鮮茄蟹肉扁意粉

可選是日餐湯再加18蚊就可連龍蝦湯,不過我無轉

今日既餐湯係南瓜忌廉湯

南瓜份量可以多少少,等個湯可以再香啲南瓜味

雞湯同水既比例好好,唔会太咸,飲到淡淡既南瓜甜味

鮮茄蟹肉扁意粉

意粉上面滿佈蟹肉,就黎係罐頭蟹肉都好足份量
真係有好多鮮茄蓉,唔係淨係用茄膏同茄汁者

配料都唔求其,除左青椒,黃椒仲有切粒蘑菇

最後埋單$90
價錢合理,坐得舒舒服服,又有好野食