2016-11-09 2585 瀏覽
放工後過嚟飲杯嘢先走人,呢度環境幾好,成大塊落地玻璃,雖然睇唔到日落都唔錯Mocha ($58)咁嘅價錢但咁嘅賣相真係有啲失望,拉個花都好吖嘛..... 仲要隻杯身係污糟嘅.... 味道普通,似杯普通咖啡多過係mocha囉,問問個店員,佢話係落朱古力粉,可能落得唔夠多,問我想要過杯定係想佢落返多啲粉,我話加返啲粉OK㗎喇。之後佢返埋嚟,原來係整過杯俾我,今次終於似返杯mocha喇,雖然味道普通,不過呢位店員抵讚宇治抹茶紅豆蛋糕 ($38)頂層係綠茶慕絲,下面係夾住紅豆嘅雙層綠茶蛋糕。老實說蛋糕質素就普通,唔軟棉,綠茶味亦都欠奉,但勝在整體唔甜囉今日本身係想去附近嘅cafe飲嘢嘅,但佢閂咗門,所以先嚟呢度嘅。但下次都係去返啲cafe飲下午茶算咯

Mocha ($58)

宇治抹茶紅豆蛋糕 ($38)

宇治抹茶紅豆蛋糕
Mocha