2018-03-19 428 瀏覽
作為香港人,我從來無嚟過呢個地方。真的有一點點慚愧。今日機緣巧合有機會上嚟參觀下,果真有 ”大地在我腳下” 的感覺。而且,人地話香港係 ”石屎森林” 真係一啲都無錯。言歸正傳,本身無諗住喺度食野,因為感覺係純粹食環境,但因為要等人關係,就幫襯咗呢間喺觀景層唯一既餐廳。世事往往如此,你無其望,他就給你驚喜。食物:Easter 下午茶套餐 (2位用),有咸有甜,全部都好精緻。朱古力蛋形椰子芒果布甸面頭好似蛋黃嗰粒其實係芒果味醬料。一咬就會爆出芒果汁,感覺好似台式飲品嗰D“爆珠”咁。Classic Tiramisu 並非西餅店有落魚膠嗰D Tiramisu Cake, 呢個係傳統類似 Custard 質感嗰款。食到底有D咖啡啫喱,好味!藍莓芝士蛋糕非常香滑。面頭新鮮藍莓好甜。Easter Egg Surprise 服務員喺我地面前倒D熱朱古力漿落隻復活蛋上面,跟住隻蛋殼(其實係白朱古力)就會打開,裏面係超濃味既牛奶雪糕。配埋窩夫底+水果,甜品控最愛。(如果窩夫厚身一點就更 Perfect)環境:相信唔使多講,喺全世界十大高樓大廈,邊食邊欣賞維港景色。無得輸!服務:非常專業!會主動介紹食物。放

食物:
Easter 下午茶套餐 (2位用)

藍莓芝士蛋糕
非常香滑。面頭新鮮藍莓好甜。

環境:

服務:
非常專業!會主動介紹食物。放低食物後又會講解食物款式。又會建議由邊款開始食起。好抵讚!

總結:唔好以為有環境就等於食物無質素。今次證實此乃錯誤觀念。
題外話/補充資料: 如果天氣好,食完下午茶唔使等好耐就有日落。
2018-03-18
用餐優惠
試食活動
Easter 下午茶套餐 (2位用)