2022-05-08 3531 瀏覽
今日是母親節, 沒有打算飲茶, 因為怕難搵位。 老公早點去搵位, 很高興不用等, 立即有位。 我最喜歡吃這裏的雷沙煎堆仔, 但點心紙沒有這個點心。 於是,我問一位女侍應,她回答我: 點心紙沒有, 即是沒有啦。過了一回, 我見到傳菜啲阿姐推出擂沙煎堆仔, 於是我再問女侍應 ,她竟然說可能係我眼花; 而另一位著西裝嘅男侍應/ 部長也同樣說沒有雷沙煎堆, 應該 係我睇錯。但過了一回,我又再見到傳菜啲阿姐出 擂沙煎堆仔 ,於是,我問傳菜啲阿姐,佢話: 係有㗎,點心紙冇show,要問侍應落order。於是,我又再搵著西裝嗰啲侍應/部長。 嗰位侍應/部長勁冇禮貌, 十分晦氣回答: 係有㗎, 要自己用QR code落點心㗎嘛! 我最終用QR code order 了我最想食嘅 擂沙煎堆仔, 但對這間酒樓嘅服務, 感到極之失望! 因為疫情, 我很久沒有去飲茶 ,亦不知道原來這間酒樓落order可以用QR code。 原本開開心心去慶祝母親節,換來的卻是一肚氣!