呢篇係我第一篇打既食評。當日係男朋友生日所以選擇左食放題,之前已經黎過一次組長,覺得食物新鮮,無漏單情況,而且經理店員服務都十分好,所以銅鑼灣放題我首選係組長。但當日發生左一個好唔開心既經歷,我地訂左9點半位,由於唔想帶住hand make既生日蛋糕行,所以提早放低係組長,順帶一提,組長係無切餅費,到9點半,我地上到組長,開始點食物,當中串燒,刺身都好好食,特別花之戀,包住飯既三文魚好肥美。攝食完畢,我地呼喚店員可以上蛋糕,見到店員神色奇怪,去到雪櫃,再折返問我地係用咩袋裝住,當日我係用一個橙色保溫袋裝住,咁就同店員講係橙色,店員回應袋入而乜都無,我話入面有一個寫左好多字同畫左好多公仔既蛋糕盒,店員面色一變即刻去搵店長,無耐,店長就過黎交代我既蛋糕已經比其他客冒認食左亦埋單走埋,當晚有一家人生日,並叫店員拿出蛋糕,店員便將唯一的蛋糕拿出來問是否這個,這家人竟說我的蛋糕是自己的,更話蛋糕盒上既字同公仔係女兒畫,聽到呢度我已經好嬲,偷蛋糕既竟然係一家人,連蛋糕盒都偷走埋,我諗唔到個個人點樣做阿媽,首先蛋糕上面寫左一大堆字同我男朋友既全名,一定唔會認錯係餐廳送,第二,呢家人有係諗過食左人地親
呢篇係我第一篇打既食評。

攝食完畢,我地呼喚店員可以上蛋糕,見到店員神色奇怪,去到雪櫃,再折返問我地係用咩袋裝住,當日我係用一個橙色保溫袋裝住,咁就同店員講係橙色,店員回應袋入而乜都無,我話入面有一個寫左好多字同畫左好多公仔既蛋糕盒,店員面色一變即刻去搵店長,無耐,店長就過黎交代我既蛋糕已經比其他客冒認食左亦埋單走埋,當晚有一家人生日,並叫店員拿出蛋糕,店員便將唯一的蛋糕拿出來問是否這個,這家人竟說我的蛋糕是自己的,更話蛋糕盒上既字同公仔係女兒畫,聽到呢度我已經好嬲,偷蛋糕既竟然係一家人,連蛋糕盒都偷走埋,我諗唔到個個人點樣做阿媽,首先蛋糕上面寫左一大堆字同我男朋友既全名,一定唔會認錯係餐廳送,第二,呢家人有係諗過食左人地親手做既生日蛋糕,咁人地用咩慶祝同會有咩感受,第三,呢個媽媽當住女兒面偷野,知唔知醜?

店長解釋完呢件事,我好理解責任唔係店身上,因為係呢一家人有心偷蛋糕,店長好好,堅持店亦要負責任,所以給予賠償,離開時更將當日的booking list遂個問,希望至少幫我搵到蛋糕盒。
雖然我好少介紹食物,但呢件事睇到餐廳各個員工都好負責任同服務好好!以後都會再去。
亦希望如果個家人睇到食評,會有啲羞恥心!!!
當日帶既蛋糕
2015-08-26
5 分鐘 (堂食)
$168 (宵夜)
慶祝紀念
生日