2023-11-14
近排朋友約我食飯,佢搵左觀塘呢間餐廳,我地試咗幾款野食,真係唔錯😍佢哋嘅蒜香秋葵意粉,秋葵嘅口感鮮脆,配上濃郁嘅蒜香味,實在係食到停唔到口🤤 (因為我好鐘意食蒜😂) 而意粉煮得岩岩好、彈牙,加埋啲醬汁唔會太油膩👍🏻然後佢地嘅自家製千島牆慢煮雞肉香草pizza都令我驚喜!薄脆嘅底餅上面鋪滿了嫩滑嘅雞肉同新鮮香草,再配上酸甜可口嘅千島牆醬汁,味道層次豐富,每一口都好滿足🤤最後試咗佢哋嘅芒果竹炭糯米窩夫配椰子雪糕,真係出乎意料地好味!糯米窩夫香脆外脆、內軟糯,配上芒果嘅清甜同竹炭嘅獨特風味,再加上椰子雪糕嘅濃郁香滑口感,絕對係完美嘅good ending😆除咗野食,呢到嘅環境氣氛亦都唔錯,座位間距適中,唔會有擁擠嘅感覺,適合同朋友傾計!咁岩個日我地係平日夜晚6點去到食野,餐廳得我地兩個人🤣去到6點半打後就陸續有人黎,但因為平日唔算多人,我地最後可以坐到就黎關門先走😆同埋呢到點餐用QR code,都方便快捷👍🏻上菜速度都快!呢間係我bookmark左,值得再去嘅餐廳👍🏻推介!
呢間係我bookmark左,值得再去嘅餐廳👍🏻推介!