#小秘書 有朋自遠方來!諗住搵間 #特色餐廳,同朋友仔試吓新嘢... 誤打誤撞我哋嚟到 #佐敦 嘅一間 #樓上咖啡室「婆婆珈琲屋」☕️ 過嚟之前我嘗試過打嚟book位,可能timing問題,最終我哋都係做咗Walk-in客。我哋12:30左右上到嚟餐廳,當時人流唔算多,不過我哋就被安排坐喺高凳吧枱位置,對於隨身行李比較多嘅朋友仔,感覺都幾唔方便🤪 加上我哋都未點嘢食,店員已經急不及待提醒我哋交枱時間... 相對其他日式餐廳,服務水平的確有啲出入😏時間關係,我哋點咗佢哋嘅 #自選多品料理 🍙 餐牌上嘅食物造型極具精緻😘 富士山造型嘅飯團,靚到幾乎唔捨得擺落口... 不過味道冇乜特別😅 反而我就比較鍾意佢哋嘅前菜、小食,凍蕃茄、單骨雞翼、蛋捲味道都唔錯!不過佢哋大部份食物都係bite size嘅份量,大家可能都會好似 #小秘書 一樣,埋單未夠三粒鐘就要去食下午茶😆 呢次體驗,除咗服務有啲不似預期,餐廳整體都裝飾得幾骨子🪵 感覺猶如置身八九十年代 #日式咖啡室 ☕️ 一樣... 鍾意打卡嘅你,可以考慮過嚟試吓呀😉📍婆婆珈琲屋 (尖沙咀)彌敦道176號The Nate 1樓

2025-08-09