2021-11-07
星期日同家姐媽咪一行3人係荷里活行到餓,搵地方醫肚,見到抹茶館成日都冇機會試,個menu 又幾吸引,所以就打算試下。因為係星期日,所以都等左一陣先有位,係門口見到有其他客人問一位係門口接待既staff 一啲座位問題,見到該位員工態度略為不耐煩,但因為唔關我事同埋以為係個別員工所以冇理。等左15-20分鐘終於有位,座位都幾舒服。我地叫左個二人餐+一個定食。二人還$288有1小食、1蔬菜、2主食、2飲品同2甜品,都算抵。小食有刺生同炸物揀,我地揀左炸物,炸雞偏肥(個人唔喜歡成口肥膏),其他都正常發揮。主食個拉麵彈牙有啲驚喜,可以一試😋飲品方面,牛奶抹茶好濃綠茶好滑,西柚乳酸都幾好飲,有一粒粒西柚,好有層次,唔錯👍🏼 最後到甜品啦,order 時一次過叫埋,可以食完正餐先叫起。 個窩夫新地,我地將個抹茶雪糕加錢轉左做牛奶雪糕,好重牛奶味好香濃軟滑,好正🥺 最底下有啲麥片,增加層次感,窩夫底好脆口,加埋有少少雪糕溶左咁樣一齊食,甜甜地咁都唔錯。至於個抹茶蕨餅,on side 跟左啲黑糖比我地自己落,一樣抹茶味好濃,未擺落口已經聞到陣抹茶味,不過本身唔甜,加少少黑糖,抹茶控必試👍🏼黑麻油濃厚豚骨
黑麻油濃厚豚骨湯拉麵
小食炸物拼盤(炸雞、炸蠔、餃子、豆腐魚餅)
前菜(和風炒雜菜)
抹茶白玉紅豆蓉窩夫新地(我地加錢轉左牛奶雪糕)
黑蜜抹茶蕨餅
牛奶抹茶
西柚乳酸特飲
至於定食,我叫左個七味香蔥牛肉烏冬,烏冬冇乜驚喜,好似係街市買幾廿數幾個咁既貨色,牛肉都ok 大塊,整體上平平無奇,可以唔洗試😂😂因為係定食所以仲有兩件壽司同埋其他小食之類既野,黃黃地果個以為係燉蛋原來係布丁,唔好食既,食左兩啖放棄左。。。
加一比得最唔抵🤨
最後講下點解我話啲staff 既態度差,除左等位時見到門口接待員既態度之外,落單果位staff 態度一樣,語氣態度令人覺得果餐好似唔收錢咁,明明都要成嚿水一個餐🤷🏼♀️ 未落完單又急住走。。。 好啦,到食完大部分主食上甜品之前,有個staff 問我個盤係咪收得,當時我個口仲有野食緊未應得切佢,佢又chur 我再問係咪收得。 我心諗,有冇咁chur.....
overall 泥講食物係ok,但啲staff 既態度就。。。。冇既,下次用app 叫外賣囉😂😂😂