2020-01-19
桔梗 #旺角 #黃店呢間台灣過江龍嚟嘅Cafe黃到咁,有照顧手足又派水派口罩,之前仲俾人搞事,梗係要鼎力支持!除咗佢係黃店之外,佢成個環境格調都好正,成間Cafe有成三層,上面可以望到下面嘅環境,成個感覺好開陽,裝修亦好文青,感覺好舒服。不過呢一間Cafe嘅價錢就比一般嘅貴少少,份量唔算好大。自己攞完Menu之後揀個位坐,揀好嘢食之後再出去落單,跟住返番埋位等,就會有人送嘢食俾你,但係要自己再喺出面攞餐具同埋水。龍蝦哥哥意粉| 蕃茄莊園 $108蕃茄味酸甜度平衡得恰到好處,而且仲有啲蕃茄蓉。亦好欣賞佢將龍蝦啲肉拆晒出嚟,方便大家食,肉質都算彈牙。意粉嘅軟硬度亦都煮得啱啱好。不過始終蕃茄味嘅意大利粉都唔算太特別,未去到令我覺得好驚豔。味道: 3.7/5性價比: 3.5/5溫泉蛋培根凱撒沙律| 台灣最好賣 $78雞扒應該係烤熟,感覺冇油冇乜脂肪,健康得黎好香口,不過就有少少乾。特別一讚係佢嘅溫泉蛋煮得啱啱好,蛋白都仲有少少生,同埋啲沙律醬撈埋一齊食整個沙律忽現變得好creamy,幾唔錯。味道: 3.7/5性價比: 3.5/5Vanilla milkshake $58係士多啤梨味嘅奶昔,唔算
龍蝦哥哥意粉| 蕃茄莊園 $108
味道: 3.7/5
性價比: 3.5/5
溫泉蛋培根凱撒沙律| 台灣最好賣 $78
味道: 3.7/5
性價比: 3.5/5
Vanilla milkshake $58
係士多啤梨味嘅奶昔,唔算好稠,清清地唔膩,但係嗌得奶昔都係鍾意啲邪惡版多啲。正正常常,唔太特別。
味道: 3/5
性價比: 3/5
整體來講呢間Cafe嘅性價比唔算好高,但食物質數都ok,重點係佢好cozy嘅環境。
龍蝦哥哥意粉| 蕃茄莊園
溫泉蛋培根凱撒沙律| 台灣最好賣