2021-06-16
🥘 1/2 kg Frites House Mussels w/ Sourdough and Fries ($245)今次係第一次食呢到既mussels所以想試下佢最classic既味道先😋 又幾好食喎! 個cream cheese 汁都好rich但係又唔會太heavy~好compliment到青口既鮮甜🥰 而青口本身都好大隻鮮甜👍🏻有20-30隻到(?) 另外薯條熱辣辣 夠薯又好脆口😍🥗 Classic Ceasar Salad ($120)中規中矩啦~ 蔬菜好新鮮 又夠多醬 😚 唯一係crouton硬左少少🤏份量足夠可以2-3個人share黎食👍🏻🥩Steak & Frites ($395)雖然價錢都算偏貴 但係質素都幾好 食得過👍🏻 我地要左 medium rare 個cook都幾spot on!🙋🏻♀️ 牛排本身都算嫩 夠肉味 有無好多根 加上有適量肥膏 油脂分布尚算可以😍 薯條好粗好多😋 另外欣賞有herb butter 令個扒多D層次 (唔係間間餐廳都會咁精緻☺️)🍨Dame Blanche ($115)自己對甜品有少少失望🥺因為望相就覺得好似好大份好特別咁 點知黎到都係1人
🥗 Classic Ceasar Salad ($120)
🥩Steak & Frites ($395)
🍨Dame Blanche ($115)
自己對甜品有少少失望🥺因為望相就覺得好似好大份好特別咁 點知黎到都係1人份 重要比較普通 得少少餅乾碎係面 朱古力醬偏少😢 而下面係得vanilla ice cream 雖然whipped cream好新鮮 而 overall 都好食既 但係$1xx 真係唔係好划算🙈 (寧願用錢食mains😋)
Overall really nice vibes and dining environment😊Very friendly service as well! Would go back for more food😝
評分:
😋味道: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤩賣相: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🌝環境: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💰價錢: 👍🏻👍🏻👍🏻
🙈服務: 👍🏻👍🏻👍🏻
🗣回頭率: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🙋🏻♀️加一
🙅🏻♀️限時 (繁忙時間120分鐘)
Steak & Frites
🥗 Classic Ceasar Salad