2018-06-13
好耐都無食過放題喇! 今次去左旺角番本到同朋友食盡佢! 呢度價錢唔算貴,而且食物種類都有好多。我就主攻生既食物,同行朋友就主攻熟食。首先當然係魚生啦,由於同行朋友唔食魚生,所以我只係叫左一人份量。三文魚、甜蝦、北寄貝、赤貝、象拔蚌,全部都十分新鮮,完全唔腥仲好鮮甜。有魚生又點可以無壽司! 我地要左蟹棒壽司、燒三文魚壽司,海膽吞拿魚,仲有三文魚卷,同樣地都係好新鮮,而且飯既味道亦調得好好,食左2件都唔覺濟。到熟食部分,首先要左我最愛既天婦羅。今次揀左炸蝦同炸蕃薯,炸皮唔會太厚粉,好脆身,而且亦都無油益味。然後有鹽燒雞中翼同燒牛脷,朋友話雞翼燒得相當出色,個皮燒得脆而不乾,而入面既雞肉仲係好嫩滑。而牛脷係厚切,燒完都唔會un仲好有口感。之後有芝士蟹子燒帆立貝同北海燒蠔。帆立貝加左蟹子多左D口感幾有驚喜;而燒蠔入面好似有蛋同沙津醬,仲有D蟹柳粒,加加埋埋都幾好食。再黎有燒翠肉瓜、牛油炒帶子同黑椒牛油炒雜菇,呢三樣係個人認為熟食黎講最最最好味既3款。翠肉瓜燒完仍然充滿汁。後兩樣牛油味好濃,再加埋蒜蓉炒出黎既香,我最後encore哂3款!牛油栗米粒都炒得好香,栗米本身亦好甜。呢度仲有蒸氣火鍋食!
牛油栗米粒都炒得好香,栗米本身亦好甜。
呢度仲有蒸氣火鍋食! 雖然配料唔算好多,但喺放提入面黎講有蒸氣火鍋已經好開心!
飲品方面,選擇真係幾多。除左有一般既汽水、果汁之外,仲可以唔駛加錢有Asahi 啤酒、清酒同梅酒!
更值得一讚係呢度仲有3款熱飲,十分貼心!
甜品部分除左有飲品櫃入面既布丁同奶凍,亦有雪糕同雪糕糯米糍。
總結黎講,呢度完全無過漏單,上菜收碟都好快,食物又新鮮好食,飲品選擇多,價錢都好1相宜,抵食抵食。