今日帶小朋友去馬鞍山公園放電,順便一試新開既池畔餐廳puzzle dinning。有別於一般泳池餐廳,Puzzle Dinning提供高質素西餐,但價錢非常合理。今日午餐餐湯係紅菜頭忌廉湯,上枱時溫度味道剛剛好。另外食咗一個肉眼扒,非常有牛味,而肉質亦都非常好,生熟程度啱啱好。仲有一個自家製胡椒叉燒蛋飯,佢嘅叉燒唔係燒臘店裏面嗰啲,而係用一件高級豬肉腌完燒出黎,感受到豬肉既肉汁同鮮味。最難得係呢度居然仲有虹吸式嘅咖啡,真係好用心製作。我叫咗一杯哥倫比亞,聞到已經好香。自問係咖啡精嘅我,簡直就好似發現世外桃源一樣,咁近就可以飲到咁高質素嘅咖啡。所以以後一定會來,尤其是同小朋友放電,真係自己都要叉一叉電!

2019-03-30
  • 虹吸式咖啡