星期日晚去幫襯呢間新開張幾個月嘅點心店。一坐低見到張點心紙就俾佢「茶位」個價錢嚇一嚇,要$16/位,仲要唔係開一壺茶俾你,要每次叫侍應斟!食物味道尚可,但以呢個價錢嚟講就唔太值。至於服務,有個女經理態度正面,不過有個比較後生嘅男侍應(冇名牌,只見左手戴銀鈪) 幫我斟茶時,d滾水濺到我電話,我即刻伸手打算拎走我電話,但我隻手都被濺到。我同個男侍應講:「你d水彈到我呀」 佢話:「小心」 我心諗:咩事呀? 你要講小心,就應該喺斟水之前講,再唔係就拎起隻杯斟,更加唔應該倒水咁倒轉個壺,搞到d水周圍彈。依家彈到人,係咪要講對唔住/唔好意思呢? 真係O晒嘴如果間餐廳係想行高檔路線,收咁嘅價錢,麻煩都培訓下d同事

如果間餐廳係想行高檔路線,收咁嘅價錢,麻煩都培訓下d同事

鮑魚汁炆飯

炸蘿蔔酥