2018-05-20
聽講青衣開左間新嘅酒樓,黎到見到有火鍋放題,所以就同屋企人試下。我地選了$188套餐,比$148多左好多選擇,本身我最期待係蜆,但唔知點解全晚都無黎到,下次黎食嘅朋友仔可以問清楚先。火鍋包了任飲飲品,因為妹妹唔係太舒服,所以問下職員有無唔凍嘅,職員好好,轉頭拿了幾罐唔凍嘅飲品俾佢蔬菜同醬汁係自助嘅,不得不讚嘅係蔬菜好新鮮,選擇都算多,常見嘅生菜娃娃菜通菜粟米冬瓜當然有,比較少見嘅皇帝菜白菜都有,岩曬鍾意食菜嘅我。一坐低無耐職員就送上海蝦,仲識郁嘅,非常生猛新鮮!跟住食物陸續上黎,每碟份量唔會好多,可以每樣都試下再reorder,非常好。豚肉牛肉都好新鮮,丸類同餛飩餃子就正常。我好鍾意食蜂巢豆腐,放入湯底後吸曬D湯汁最得爸爸歡心嘅右手邊嘅生蠔(唔記得影單獨相)佢叫左三轉,佢話好少火鍋店有生蠔,而且仲要好新鮮推介!最後食埋雪糕就滿足離場👏🏻整體黎講,食物新鮮,職員雖然年紀比較大D,都服務態度都好好。唯一嘅遺憾係無得食蜆,唔知係咪賣曬呢?決定下次再黎試下佢。
一坐低無耐職員就送上海蝦,仲識郁嘅,非常生猛新鮮!
豚肉牛肉都好新鮮,丸類同餛飩餃子就正常。
我好鍾意食蜂巢豆腐,放入湯底後吸曬D湯汁
最後食埋雪糕就滿足離場👏🏻