已經第二次幫襯呢間敏華冰廳,都改變唔到負評嘅厄運仲要係第六個。又轉咗手嘅文華冰室到而家敏華冰廳,開到成行城市,但點知一間比一間既差。想當年最出名嘅熱奶茶,豬扒蛋飯,今日嚟到popcorn 諗住食個下午茶,去到餐廳門口,阿姐問我幾多位,我搭兩位,點知阿姐指住話可以坐二人位,仲要係搭枱既二人枱,但試問兩人點樣坐到一人位? 阿姐當時可能發緊夢!到點餐,叫左兩份豬扒煎蛋飯,一杯熱奶茶及一杯熱咖啡, 諗住碟飯會一齊到,點知又係嚟咗一份之後又等咗個十幾分鐘先嚟第二份。 講到食物質素及味道,豬扒又唔熱,又細塊又有啲燶,杯熱奶茶都算係咁啦因為都係一般連鎖店用機去沖嘅,都唔寄望有啲咩港式奶茶味道講真下午茶都要成$65一份餐,可能同系列太興仲更加性價比好食。PS 我都係真實食評(付費),正平/負評都可以係公平公正同埋講事實。而不是官威恐嚇小市民!

2025-03-19