2016-06-18 360 瀏覽
見到雜誌介紹有間新冰室 裝修都幾特別 懷舊feel~其中一個賣點係珠記冰室其實以前係灣仔好出名 終於可以搵到舖位重開 吸引左好多人黎回味一下!星期六既下午,沿住開源道行到尾,暫時沒有招牌 但見到懷舊牆紙 所以估到就係呢間喇! 餐廳都幾大 前半部全是摺枱摺櫈 後半部係卡位 今日沒有坐滿 隨便找個位置坐低!望望餐牌 都幾多野食 價錢都可接受炒旦餐飽- 炒旦睇落好老,但食落都好多汁,內函好過外表。夾埋塊飽食真係一流!叉燒火腿通- 正常,湯底比望落更入味。通粉較硬。香蒜雞扒炒公仔麵- 味道唔錯,有李錦聯講果隻條理分明。配菜芽菜較多。雞扒唔算老。但見到佢同時煮出3碟,而我個碟夾雜豬排,公仔麵亦較碎,分薄哂個份量,嬲嬲@@炸脾- 肉較淡,肉質老,但皮極脆。令人失望既炸脾。
望望餐牌 都幾多野食 價錢都可接受
叉燒火腿通- 正常,湯底比望落更入味。通粉較硬。
炸脾- 肉較淡,肉質老,但皮極脆。令人失望既炸脾。