點樣食推介✨💛普通韓國菜💛💛佐敦黃店💛星星 Pho Cha 地址:佐敦文英街18號文英樓地下🍖海鮮豆腐辣湯 送飯 $98 (8/10)我等左依碗湯等左成個鐘🤣,本身同佢講左走飯又唔記得走~ 不過好彩個湯好飲!超鮮甜!佢裡面有d蜆,八爪魚仔同青口俾你咬下,仲有金菇泡菜豆腐依d平時會見到嘅泡菜湯材料~ 飲完個胃好暖٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 正!🍖牛肉紫菜包飯 $78 (6.8/10)其實紫菜包飯好難唔好食,依間餐廳嘅紫菜包飯難得地算難食🤣,點解會咁講呢,佢外層嘅紫菜超韌超難咬,咬到我牙都就甩🤣,d牛肉又好乾冇咩調味咁,真心唔建議大家嗌黎食🍖烤辣醬五花肉 $128 (6.8/10)平平無奇嘅一道菜,用左洋蔥同蘿蔔去炒,正常依d韓國炒野會落糖,佢冇落到,得返鹹味,五花肉偏老,唔好食🤣回頭指數: 🍧🍧(滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️️(滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)依間d前菜係我食過最難食嘅韓國小菜😝 但有樣嘢要讚!佢每枱都會比一包家庭裝紙巾比你,好好!一邊食一邊feel到依度d韓國人姐姐係唔想做🤣,黑面係例牌,但出餐慢依點真係唔係好得🙈,差d餓死我,而佢野食出品都
點樣食推介✨

💛普通韓國菜💛
💛佐敦黃店💛

星星 Pho Cha
地址:佐敦文英街18號文英樓地下

🍖海鮮豆腐辣湯 送飯 $98 (8/10)

🍖牛肉紫菜包飯 $78 (6.8/10)

🍖烤辣醬五花肉 $128 (6.8/10)

回頭指數: 🍧🍧(滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

一邊食一邊feel到依度d韓國人姐姐係唔想做🤣,黑面係例牌,但出餐慢依點真係唔係好得🙈,差d餓死我,而佢野食出品都普通,並冇慢工出細火,依間黃店試一次就好🤣

偷睇同偷聽到隔離食單人餐話好伏,我見到佢哋食淨一大半跟住嬲霸霸咁走左🤣,大家真係黎食記得散嗌,唔好貪方便食單人餐🤣🤣,用d鐵兜裝住勁似監dum飯