午餐兩位:$217.--,茶錢,每位$12,但我們叫的鐵觀音,茶苦澀;兩個燒餓米粉,韮鮮蝦菜餃,及鮮竹卷。真是有點貴。錢$12,還有加一服務費,但埋單卻是客人走出櫃檯付款,咁又點解呢?燒鵝米粉$53,但比一般米粉大碗,本來就算不太貴,但一碗沒想過「不是」一般飯碗的米粉,變成午餐的壓力 —— 太飽了!如果侍應能提點一下,二人食一碗,成件事就不同哂。還要加上兩個點心,實在吃不消!還有,送餐員又是可笑的一個位,二人枱的確有點細,她放低一“大碗” 或可稱為 ”小窩” 米線,第二碗因為我杯茶而不能降落,她縮回,跟著說:「你杯茶阻住咗!」原來要客人幫忙才能服務你。咁又會唔會減返啲服務費呢?
2022-09-13
$108.5 (午餐)