2010-06-18
我地一行九個人去食(18:30-21:30),我地早左少少入去,人唔係太多,坐左去串燒台對面。一開始去攞冷盤,攞左兩次生蠔,頭果次好好味,好甜好新鮮,但第二次有殼有沙唔新鮮長腳蟹:size好短,無食到,朋友話一d味都無青口都係無味…螺有沙魚生:未溶哂冰,仲有少少雪水味熱盤吸引唔到我,一啖都無食過。最好食係串燒既雞翼同雞軟骨,加埋沙爹汁,哇~超好味!我仲食左好幾次呢!!甜品好多款都係超一般水準,無乜特別,但有幾款可以話係「超」難食。有小樽裝汽水:芬達、可樂(原味、light、zero)雪碧等果汁:蘋果汁、橙汁、西柚汁都食完一整餐,當中有40%都係唔好食,但Service一流,收盤好快,有問必答。有件事一定要講:大家唔好以為比左錢就大哂,麻煩顧下其他客人既感受,注意一下秩序,果日我同朋友排隊攞刺身時,前面有個中年既阿叔同成班家人圍住刺身櫃,平時大家都係一夾完,將隻夾放回原位後,行開,佢地果班人,夾完將隻夾遞比佢其他家人,開頭諗住都係前面果班人姐,無野既,點知佢地越黎越多人,十幾個人係度輪兩隻夾囉!我同朋友決定放棄,之後又見到果班人好似螞蟻見到蜜糖咁,圍住係冷盤架度!使唔使呀?前世未食過野呀
長腳蟹:size好短,無食到,朋友話一d味都無
青口都係無味…螺有沙
魚生:未溶哂冰,仲有少少雪水味
熱盤吸引唔到我,一啖都無食過。
果汁:蘋果汁、橙汁、西柚汁都
有件事一定要講:大家唔好以為比左錢就大哂,麻煩顧下其他客人既感受,注意一下秩序,果日我同朋友排隊攞刺身時,前面有個中年既阿叔同成班家人圍住刺身櫃,平時大家都係一夾完,將隻夾放回原位後,行開,佢地果班人,夾完將隻夾遞比佢其他家人,開頭諗住都係前面果班人姐,無野既,點知佢地越黎越多人,十幾個人係度輪兩隻夾囉!我同朋友決定放棄,之後又見到果班人好似螞蟻見到蜜糖咁,圍住係冷盤架度!使唔使呀?前世未食過野呀?