2019-05-29
上網揾到呢間金鶴拉麵,雖然位置有啲難去,但附近都有巴士站到。店舖內外裝潢都非常別緻,好有日本風味。入到金鶴拉麵,店員都好好耐心向我地解釋餐牌上嘅食物。原來除咗拉麵之外,仲有其他飯類嘅選擇,所以我地就點左一份招牌金鶴雞白湯拉麵,一份咖喱炸雞飯,一次過試晒兩樣主食。招牌金鶴雞白湯拉麵果然係招牌,雞湯味道濃郁 ,麵質爽口彈牙,唔會覺得好油膩。而咖啡炸雞飯,炸雞外皮薄,非常脆口,咖啡味道十足。煎餃好香口。朋友仔就認為唐揚炸雞肉較特別,因為佢地唔係配醬油,而係配檸檬鹽!食落去幾fresh!最後,店員仲送左抹茶丸凍俾我地做飯後甜點,對於唔係抹茶控嘅我地,都覺得都幾好食!店員仲向我地解釋,佢地嘅筷子係兩頭設計,想食客一邊食鹹食,一邊食甜品,真好好細心嘅設計。-最重要係呢到嘅環境清靜,裝飾擺設用餐用具都好有日本風情,店員嘅貼心服務,令我覺得好warm😍
而咖啡炸雞飯,炸雞外皮薄,非常脆口,咖啡味道十足。
煎餃好香口。