2013-09-18
平時食完就算,但係呢次真係要寫寫食評!—向都覺得呢度好靚,好想揾機會試,今次櫬住老公生日,終於book咗枱食晩飯慶祝。 我 book 咗坐balcony, 環璄清靜,果晚只有3枱外國人,氣氛好好。睇完餐牌發覺原來不太貴! 我地三個人叫咗三Main, —個Starter, 三杯飲品.首先餐前個包賣相非常吸引, 但係凍既!1) Starter: Mussels有大约15隻,第一次見D Mussel肉細到好似提子干!2) Main: Magyu Steak x 2 客成碟只有5,6塊肉,伴碟有7,8條薯條,肉質OK,唔太un.不過成碟係凍嘅!以為D肉係凍食架啦,點知旁邊D醬汁都係凍嘅?!!老公話似食緊5舊叉燒!D靚材料簡直被糟蹋哂!3) Main: Sea bass算係成晚最好食,不過魚肉都係overcook 咗少少!但起碼都係熱!幫我地落單嘅係—個講英文嘅中國藉中年女waitress,唔知係咪只得我地—枱香港人,佢態度極差!我地Order starter時佢問:[ For yourself, sir? Or share?]我地答: , 佢之後碌大隻眼話 , 我心諗唔通好細?唔夠三個人食?
首先餐前個包賣相非常吸引, 但係凍既!
有大约15隻,第一次見D Mussel肉細到好似提子干!
2) Main: Magyu Steak x 2 客
老公話似食緊5舊叉燒!D靚材料簡直被糟蹋哂!
3) Main: Sea bass
我地Order starter時佢問:
我地答: [We will share!] , 佢之後碌大隻眼話 [you share? are u sure?], 我心諗唔通好細?唔夠三個人食?其實碟Mussel 有十幾隻!乜三個人share會好出奇咩?
之後叫完main course, 佢問[do you want any side dishes?], 我地覺得唔係咁吸引,所以話NO! 佢突然轉講廣東話再問—次[我問你地要唔要side dish 呀!?],我地答咗佢啦,佢聽唔到又以為我地唔識英文??
跟住at last, 佢問要Sparkling water or still water? 我老公當時玩緊電話,冇留意佢問題,佢竟然拉長聲調再問[Do you prefer S....park...ling water or s....till water???]
我晤明如果甘晤想做香港人張台, 不如咪過黎落單啦!
另外有一兩位年輕男waiter都係木囗木面,全程未見過任何waiter笑過!
终結呢間我地期待試已久嘅餐廰,極之失望!
材料好但係敗在服務差同食物凍!