在一次偶然下有朋友請我跟男朋友到LIS CAFE 食buffet, 我們在18:15到達餐廳, 由於要待15分鐘後才開始,我便先在場巡視及拍照一下.18:30 開始我便先開始冷盤即係海鮮, 海鮮當日只有海蝦, 青口仔及蟹腳, 比較少選擇. 男朋友手起剪腳後, 一條蟹肉即送進我口中.... 淡淡的沒有什麼味道可言. 第二條蟹腳男朋友說"為何蟹腳肉那麼黏殼...唔", 取了一round 蟹腳...停 再取青口及海蝦,  青口好好味仲好香~ 即時轉軚食多幾隻. 海蝦都是啖啖肉的, 不沾醬是不太突出.跟住就食沙律啦, 沙律種類很多, 一條行放滿幾種mixed salad(有華都夫添~), 有個jumbo salad 有三文魚架~好好味. 唔鍾意mixed 既朋友可以自己配搭, 有3~4款蔬菜, 水果, nuts(有杏脯肉), 最正既係有差唔多十種既沙律醬任君選擇 男朋友話點解唔攞壽司同刺身, 甘就唯有去攞啦~ 無咩特別都係最基本既刺身"三文魚,吞拿魚,立魚,希靈魚", 壽司當當然都唔駛點講啦~熱暈黎啦! 豬脾肉併黃芥末, 正!有咖哩分別紅豬, 黃雞, 綠羊, 旁邊配以白飯, 米通, 茄汁意粉,

再取青口及海蝦,

), 最正既係有差唔多十種既沙律醬任君選擇

男朋友話點解唔攞壽司刺身, 甘就唯有去攞啦~ 無咩特別都係最基本既刺身"三文魚,吞拿魚,立魚,希靈魚", 壽司當當然都唔駛點講啦~

熱暈黎啦! 豬脾肉併黃芥末, 正!
有咖哩分別紅豬, 黃雞, 綠羊, 旁邊配以白飯, 米通, 茄汁意粉, 薄餅.有食自選湯粉麵區及白粥區. 仲有其他熱暈都係基本野.

甜品~~~~~

甜品區設於餐廳門口旁, 有豆腐花, 蛋散(我至愛
), 麵包布丁, 自製雪糕...自己取之外, 有一個糕點凍柜係由餐廳司傳派給各位的! 特別推介: 蜂蜜盧薈柚子果凍, 清新到爆
, 熱情果mousse cake 唔係度度都有得食, 必食
!!
題外話/補充資料: 食物質素不會因為買二送二, 買三送三而降低, 值得再次光顧. 不過環境比較偏遠而且夾在工業區的工業大廈之間, 跟facebook上的profile picture 完全不同, 有點驚訝! 在LIS CAFE 旁有間酒廊有LIVE BAND 唱歌, 好好聽~
2013-06-23