2022-07-16 63 瀏覽
放工約朋友去靚靚餐廳食野,餐廳裝潢用心,喺唔同位置既擺設都唔一樣,所以每次去都鍾意坐唔同枱,今次就揀咗近入口既位。我地一人點咗一樣野食再加一杯野飲,包括鹹蛋黃烤鳳尾蝦漢堡配凱薩沙律薯條($158)、輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵($138)、香荔西西茉莉沙冰($45)同埋芝芝桃桃($46)。Burger係每次必點既野食,成碟放喺鳥籠入面,有創意得嚟又吸睛,職員會等我地影完相之後幫手收返個籠。漢堡包份量十足,最特別係加咗鹹蛋黃烤鳳尾蝦,2隻蝦都大大隻又彈牙。漢堡選用安格斯牛肉,咬落充滿肉汁,而且肉質十分嫩滑。配上半溶既芝士同其他餡料,超級豐富!輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵既帶子好厚身,食落軟嫩鮮甜,同墨魚麵好夾!飲品同樣高質,香荔西西茉莉沙冰充滿荔枝香味。而家係桃成熟既季節,杯芝芝桃桃好有驚喜:綿滑既芝士奶蓋充滿鹹香味,配埋底層又香又甜既桃肉,飲落每一啖都食到新鮮果肉纖維,大滿足!