2018-02-14 897 瀏覽
旺角實在太多人所以依間分店處於雅蘭中心2樓一個角落,對比嘈雜大街實在相對幽靜舒服裝修同格局都幾Grand,座位都寬敞舒適,格調比較高級,所以食客都偏向低聲交談,唔會騷擾到人食物就傾向日式西餐,晚餐有7-8個set選擇。由於係第一次光顧,所以隨便叫兩個餐撞彩吧上餐速度都頗快,先上餐湯同沙律,兩者都普普通通不過又未至於難食好快就上埋主菜味道偏淺淡,但幾特別,細嚼會嚐到魚肉鮮味,雖無鱈魚咁油香同多肉汁,但就清香鮮甜之後係第二個主菜味道就相對較濃,焦糖混和了鹽去煎豬扒,口感焦脆,肉質仍有彈性、有肉汁,非常不錯我討厭芒果,不過這個甜品令我接受得到,非常香濃幼滑,沒有芒果的某種腥氣,而有香濃牛乳味並非陪襯品全晚最驚喜意外,實非咖啡莫屬本以為普通一杯咖啡直接上,想不到竟然咁有特色,全盤咖啡自己調味自己控制而咖啡乃即時烹煮,以虹吸方式處理,非常香醇香濃,一飲有上電感覺不過平心而論,咖啡質感口感好像UCC僅僅略勝一籌不過整體而言,pokka cafe水準都不差,是日人均消費$180,非常值回票價
旺角實在太多人

撞彩吧

磨菇湯  &  餐包
骨膠原沙律

上餐速度都頗快,先上餐湯同沙律,兩者都普普通通
不過又未至於難食

鮮茄香煎鱸魚柳

好快就上埋主菜

之後係第二個主菜

芒果布丁

並非陪襯品

皇牌特式咖啡

全晚最驚喜意外,實非咖啡莫屬
不過平心而論,咖啡質感口感好像UCC僅僅略勝一籌

2018-02-13
5 分鐘 (堂食)
鮮茄香煎鱸魚柳
芒果布丁