2012-12-30 41 瀏覽
本來一心歡喜去食呢間野,去到戈陣要等位,等左15分鐘左右,點左一個三杯雞,酥炸排骨,草莓吐司,仲有兩杯野飲,落單戈個就問我地個吐司洗唔洗後上,我地話要,然後就出左個三杯雞同排骨,但係排骨變左雞塊,不過我地都無所謂啦,既然人地都出左,雞都無咩所謂啦,味道方面三杯雞ok,個酥炸雞塊就好普通,之後再出野飲,我地叫戈兩杯野都唔算太好飲,咁我地食完戈兩樣就叫佢出草莓吐司啦,個waiter回應我地話ok架,然後等左半個鐘都未上,我地就催多一次,個waiter又話幫我地跟下,再等15分鐘都未黎,我地再叫waiter,佢話廚房整緊架啦,但係再過多15分鐘都係未有,我地就再問,佢話等多5分鐘,之後當然都係未有啦,因為我地要趕尾班地鐵番港澳碼頭搭船番澳門,所以真係等到火都黎,我地話cut單,然後同我地落單戈個野就行埋黎同我地講,係你地話要後上架麻,聽到呢句真係想鬧人,無錯係我地話要後上,但我地已經叫4,5次上,佢地都回應我地ok,佢地把口就應我地ok,但根本就無同我地跟,然後我地就堅決要cut單,戈個同我地落單戈個野就同廚房講,"人地話要趕船番澳門喎,cut左佢",聽到呢句真心想xyz佢,而家咩態度呀,好似搞到係我地做錯咁,我地10點入到去,以為11點半咩都食完啦,點知最後食到成肚冤屈氣出黎,我自問我唔算一個難搞既客,我亦好少會食野食到好似今次咁唔愉快,出錯唔係問題呀,你同我解釋番我ok,唔好我叫左你做你就求其敷衍應下我就算,最後仲要俾說話我聽,真係貼錢買難受,發誓唔會再有下次去呢間野!
2012-12-29
15 分鐘 (堂食)
$50 (宵夜)