2020-03-06
今日約左個朋友食晏,去旺角呢間牛角,好方便,旺角MTR E1一上樓轉左就係雅蘭。我朋友仲方便,太子屋企行過去兩點去到,唔駛等位,但入面都好多人,意料之外門口服務員會問你食定食定放題,我地揀左放題,跟住揀邊個價錢嘅,我地揀左LV3美國極上和牛$338一位架坐低左佢地會上左個咩都有嘅頭盤先,等你每樣都試下,其實我食牛角都係會係咁order牛而已,唔會再叫雞豬攞杯野飲先,我就一定飲可樂,下面啲果汁我唔飲嘅食燒肉梗係飲可樂架啦,佢可以加$28無限飲啤酒,但我唔飲酒的呢隻係美國極上牛板鍵肉,牛味濃,但略為薄身少少,厚返啲就好喇唔好話,燒燒下都幾熱圖中有牛脷、牛肩脊肉,豬頸肉燒燒下想食飯,燒啲肉鋪上飯,一啖肉一啖飯好滿足呢啲係一般嘅肩脊肉,厚身啲,有肉味,有咬口白飯任裝佢有啲冷盤可以攞,有昆布湯同周打蜆湯。同埋佢啲拉麵都食得過,如果大家唔驚快飽嘅話可以試下朋友叫左年糕,燒燒下會漲起,食左舊冇咩味,佢有蜜糖點但我冇點位旁邊有醬料,白色係蒜蓉醬,鹹鹹地點牛好開胃隔離兩款係燒汁嗰類佢有甜品架,最下面朱古力豆大福我鍾意,朋友話泡芙好食,我啪左兩粒的確唔錯唔寫咁長喇,埋單連加一$743,午餐黎講真係幾貴,但
兩點去到,唔駛等位,但入面都好多人,意料之外
唔好話,燒燒下都幾熱圖中有牛脷、牛肩脊肉,豬頸肉
燒燒下想食飯,燒啲肉鋪上飯,一啖肉一啖飯好滿足
呢啲係一般嘅肩脊肉,厚身啲,有肉味,有咬口
白飯任裝
唔寫咁長喇,埋單連加一$743,午餐黎講真係幾貴,但已經未食LV4-5,其實我認為LV2夠食架喇,LV2有牛,隻牛都相當唔錯。LV1得豬。
好,下次再同大家搵食