2022-12-08
簡短食評:明明有位唔比人坐卡位 個場60%空既 食物款少 Sell你芝士雞 但無味 焗你加錢食麻辣佳寶68蚊牛扮安格斯雞係切件雞脾肉 工場貨唔係出面果種 半隻雞 一隻雞飲品得凍飲一路食一路比人望住 唔提時間last order 仲有20min先夠鐘就催你走🖕End:所有野都係局黎 有興趣睇下面詳細食評:喱排天氣轉冷緊係諗住打邊爐見附近都好多選擇但未試過芝士雞煲+邊爐,加上坐近門口既咁岩上左啲牛 見到啲色都唔錯 價錢又地道 便入去一試 見到餐牌$228食安格斯牛 都係貴20蚊 當然就加錢食好啲店員帶左我地坐係兩邊都有卡位既路中央 眼見人地都有卡位 而且大把卡位剩 問店員可否轉卡位 店員話哩到有細枱可以方便放餸 係都唔帶我地轉去卡位 唯有照坐 (事後諗番佢唔比人坐卡位都係想堆哂啲客係櫥窗位 扮到好多人食) 坐低後店員問食芝士定麻辣雞煲 我地未揀到 佢就推介芝士雞煲 話幾好食 我問店員咁一陣想食埋麻辣得唔得 店員話可以 你可以叫芝士雞煲少雞 一陣再叫麻辣雞煲都得 聽到佢咁講當然就答應點芝士雞煲 哩到就已經為成餐飯既伏線中間上左醬油盤比你自己加 [好彩有整]之後再出位拎飲品 得可樂 cc le
明明有位唔比人坐卡位 個場60%空既
End:所有野都係局黎 有興趣睇下面
詳細食評:
喱排天氣轉冷緊係諗住打邊爐
中間上左醬油盤比你自己加 [好彩有整]
之後再出位拎飲品 得可樂 cc lemon 馬蹄爽 烏龍茶 啤酒得青島 飲品前後十款都唔知有無 見到有一壺壺既竹蔗茅根就拎左( 個壺柄勁油) 試左啖同糖水無分別 都係0竹蔗水味
好快上左個煲,隔住個蓋睇落雞同芝士都好多 店員仲拎哂timer同你計時 一響就過黎幫你攪攪煲雞 但所謂既”少雞‘’係下圖既量
食左兩舊雞發現芝士味係0 同平時啲拉絲pizza芝士一樣味 啲雞件係大件又比較少骨 不過一食就知係普通黎貨雞件 難怪比咁多 去到哩刻已經知道如果兩個人食哂哩個量 基本上都唔洗食打邊爐既野 果斷叫店員加湯轉打邊爐 個店員仲會問番你食夠喇? 唔食多啲先
之後就拎左壺奶白色既上湯加左 同一時間就點埋啲邊爐食物
啲紙仔睇多兩睇其實無乜野好揀 但有任食安格斯牛 諗住唔緊要可以食牛食番夠
水滾後立即試左兩片安格斯牛 湯底完全無芝士味 連少少鹹味都無呀 牛都係無味根本係佳寶68蚊既牛扮安格斯 啲羊一樣得騷味 肥牛更加唔洗講又肥又無味 都唔知自己食緊啲乜 如果唔係有醬油點根本同白灼無分別 啲菜就幾新鮮 但山根 魚頭片果啲要炸既就有一陣油溢味 食左一粒就無再食過
因為真係無味個湯底 同個店員講想加麻辣雞件 咁樣就可以有麻辣湯底再打過 點知店員阿姐就話要加既話就換煲 要加28蚊 聽到咁就知成件事都係個局黎
推介你食個無味既多雞煲 之後迫你加錢食麻辣雞煲 唔洗審一定少雞都係大大份 食完啲雞都唔洗打邊爐
所以我地無加到 點左啲菜 希望可以令個湯稍微有啲變到有菜湯味
食多兩食時間黎到個半鐘(自己睇安心出行時間) 諗住點多次野食就差不多 遞完紙突然就同你講話last order 中間提都無提過用餐時間 之後上左餸整緊黎食既時候 分別有兩個店員係到𥄫我地個煲 唔知想睇啲乜 當時間仲有20分鐘既時候 有位阿姐就催我地食快少少 差不多時間 心諗睇番安心出行時間仲有成3個字有多都要趕人走?仲要無客入 聽完之後都唔食了 直接埋單走人 未見過咁唔識做生意既鋪頭 野唔好食都算 唔提時間仲未夠鐘就趕人走 真係第一次 嬲到要上黎打篇食評提大家唔好中伏