2017-11-16 883 瀏覽
因為近排係網上見到好多Media宣傳呢間海綿寶寶素食點心舖,作為海綿寶寶Fans嘅我又點可能唔嚟先得嫁!首先嚟到見到由入門口到行到左面嘅路途都係滿滿嘅海綿寶寶裝飾、掛畫等等,呢樣嘢對住Fans嚟講絕對加分,餐廳都比想像中大好多,唔知係咪星期三嘅關係,只有好少客人。點心價錢都唔算貴,兩個人食總共叫左三個點心一個飯同人參烏龍茶。第一個嚟到嘅係黑松露鮮菌燴飯,佢英文都係寫Risotto,嚟到點知係炒飯🤔 不過菜到嘅時候佢都有好大陣黑松露味道散發出嚟,係幾道菜嚟講呢個都算不俗。海綿寶寶系列嘅點心嚟啦!外表嚟講都唔錯,味道嘅話佢真係有流沙,都幾好食。海綿寶寶馬拉榚嘅賣相係咁多點心入面我最鐘意!不過由於影左太耐相先食,想食個陣已經涷左,隔離嘅職員好主動問我哋有冇需要加熱,有呢個加熱服務的確係加左分,但係食落口感都係好一般另外,仲有2個無出鏡嘅野狼蝦春卷,味道好普通,入面係有啲雜菌類似嘅食物。再叫左人參烏龍茶飲,但就唔太飲到人參味道。總結嚟講,嚟呢度食都係食佢食物嘅外貌,味道嘅話就實在太一般啦

2017-11-15