2018-02-18
平時行過呢條街,都唔會特別留意到呢間小店,今次比佢吸引到既原因係「一月生日優惠」!作為一個精明消費者,見到有咁既著數,當然唔會放過啦!見鋪頭店面格局,同一般既貢茶Counter無分別,唯一唔同之處就係佢部電視…見住電視不停播住唔同既日本飲食節目既採訪,可見呢間野係日本既名氣同來頭一d都唔細,剛好同冷清既店面成左個反比。睇左下餐牌,發現原來蜜瓜包唔似波羅包,係有好多口味既,連鹹既都有lol小弟為左設合返個主題,就點左個蜜瓜雪糕試下!只見店員好快手咁將一Pet綠色既雪糕撻落個片開左既蜜瓜包上面夾返埋,成個步驟需要二十秒,無賣相可言…食落口,個蜜瓜包表皮係好鬆脆,但又無好似波羅包咁碎濕濕,跌到一地係。好老實,我會形容佢係波羅包既進化版!而夾住雪糕咁食,冰火既口感,小弟又的確幾鐘意,但價錢黎講就有d貴!如果食厭左波羅包,都不妨可以試下既!