2005-08-27 24 瀏覽
13-8-2005 2120我係黎左openrice 後兼最近先開始食。食罷葡菜後,去了泛后埋尾,大家點了大樹菠蘿椰汁冰、什果涼粉、燉奶、楊枝金露及榴槤布甸。自己當然食榴槤布甸,布甸有點硬,其實係不及格,不過榴槤我食該批食及聞落去味道真係好勁,這樣先至係極品嘛,坐我剛黎兩條麻甩老都不太好兼有點厭惡,當然係成雙成對係咁叉住我,兼鬧足成個禮拜,不過都係講笑,起碼大家知道大家諗乜。埋單廿蚊,唔算平,但食到陣味咁勁既榴槤都係值得,另一位老友話還有大樹菠蘿食落去的味道都幾勁,佢話屯門有間糖水舖既榴槤班戟都幾好,有幾會一定同佢入黎再食。題外話:有屯門友話唔鍾意元朗,因為太污染。如果平日日間係sogo或集成中心電車路既安全島上企一陣,前面句說話就要收番。不然的話又失去一處有好野食地方。
13-8-2005 2120

我係黎左openrice 後兼最近先開始食。