2017-01-04 51 瀏覽
通常都係趁啲任食乜乜新開就嚟試食,總係覺得初期會抵食啲~叫咗免加錢嘅莞茜皮蛋湯底,就係清清哋囉。手切肥牛 - 唔算肥美,但感覺新鮮;黃金墨魚燒(應該係) - 裏面有粒粒擬似墨魚,所以認為係"黃金墨魚燒", 其實同張單叫咗"包心魚卷"同"腐皮蝦卷", 但結果只嚟過哩樣。Anyway, 其實幾好食;手打墨丸 - 唔算太有墨魚味,但夠彈牙又有啲墨魚粒粒,幾好。生猛海蝦 - 基圍蝦都算海蝦!?但都新鮮大隻;即晚推介海鮮 - 就係蜆!細細隻幾滑但有啲有沙。牛展 - 細細塊"片"得夠薄唔韌,唔錯蟹抓捧肉 - 只係粉團嚟鱔片 - 全晚推介,夠新鮮,亦大方嚟好多塊,正!牛骨髓 - 好滑,正!脆鯇片 - 都好新鮮,但刀功麻麻,滿口骨碎口感差響鈴 - 受唔倒熱湯嘅洗禮,放落湯唔夠一秒都已經林晒香菇貢丸 - 細細粒幾夠味龍蝦丸 - 好粉,唔掂手打鯪魚球 - 鯪魚肉都新鮮,ok芥蘭苗 - 新鮮,夠嫩,脆甜後記: 個場唔大,招乎幾好;不銹剛枱好整潔感覺乾淨;食材唔係咩上價嘢但新鮮;有漏單但唔多可接受,但建議冇嗰啲嘢就出句聲唔駛等啲客落完再落都冇嚟。哩個價算抵食。
通常都係趁啲任食乜乜新開就嚟試食,總係覺得初期會抵食啲~
叫咗免加錢嘅莞茜皮蛋湯底,就係清清哋囉。
手切肥牛 - 唔算肥美,但感覺新鮮;

生猛海蝦 - 基圍蝦都算海蝦!?但都新鮮大隻;

即晚推介海鮮 - 就係蜆!細細隻幾滑但有啲有沙。
牛展 - 細細塊"片"得夠薄唔韌,唔錯

蟹抓捧肉 - 只係粉團嚟
鱔片 - 全晚推介,夠新鮮,亦大方嚟好多塊,正!

牛骨髓 - 好滑,正!
脆鯇片 - 都好新鮮,但刀功麻麻,滿口骨碎口感差
響鈴 - 受唔倒熱湯嘅洗禮,放落湯唔夠一秒都已經林晒

香菇貢丸 - 細細粒幾夠味

龍蝦丸 - 好粉,唔掂
手打鯪魚球 - 鯪魚肉都新鮮,ok
芥蘭苗 - 新鮮,夠嫩,脆甜

2017-01-01