2023-10-26 22 瀏覽
終於約到朋友嚟呢度食飯,中午黎慢慢食個鐵板燒🤤🤤高樓底,地方闊落,超大落地玻璃,同埋好靚嘅海景,喺呢個環境食飯好舒服。講返食物,我哋叫咗鐵板燒嘅套餐,入面有南非鮑魚、挪威三文魚、美國頂級牛肉厚燒/薄燒前菜汁煮鴨胸配紫蘇葉,鴨胸配埋紫蘇葉,出奇地夾,清新好開胃,紫蘇fans表示高興🥰🥰海鮮茶碗蒸海鮮同埋菇菌嘅鮮味,同埋滑溜蒸蛋,令人更期待主菜☺️☺️廚師介紹今日鐵板燒嘅主角,材料好新鮮,隻鮑魚仲郁緊鐵板燒挪威三文魚,三文魚外面焦香,魚肉鮮甜,肉質柔軟,加埋燒脆魚皮,火候處理得恰到好處生猛南非鮑魚,質感彈牙有咬口,加埋調味恰到好處😋😋😋美國頂級牛肉,一次過試晒薄燒同埋厚燒,厚燒肉質鮮嫩多汁,牛味極濃厚;薄燒中間夾著香蔥,加埋香脆蒜片,呢個口感配搭真係一流😆香蒜蟹肉炒飯,炒雜菜飯粒分明乾身,炒到金黃色,而炒雜菜都好出色,旁邊跟既醬夾得好好味!富士蘋果蛋捲同檸檬海鹽蛋捲蘋果蛋捲香甜不在話下,而檸檬海鹽蛋捲好有驚喜,好鍾意檸檬嘅酸帶少少海鹽鹹味,一酸一甜,完全稱得上係完美句號!
終於約到朋友嚟呢度食飯,中午黎慢慢食個鐵板燒🤤🤤

海鮮茶碗蒸
海鮮同埋菇菌嘅鮮味,同埋滑溜蒸蛋,令人更期待主菜☺️☺️

廚師介紹今日鐵板燒嘅主角,材料好新鮮,隻鮑魚仲郁緊

生猛南非鮑魚,質感彈牙有咬口,加埋調味恰到好處😋😋😋

美國頂級牛肉,一次過試晒薄燒同埋厚燒,

香蒜蟹肉炒飯,炒雜菜

富士蘋果蛋捲同檸檬海鹽蛋捲