2010-03-14
幾日前同朋友試下呢個意大利餐廳~侍應都好有禮貌咁招呼。一入到去,發覺有d 嘈,可能d 檯都擺得幾密,加上都有幾檯係8人以上既~ 所以,同朋友傾偈都間唔時唔係聽得太清楚~雖然係咁,我地覺得環境整體上都ok。我地兩個女仔,叫左兩客餐湯 (果日係薯仔大蒜湯,每客$58),一黎到,個樣無乜特別,但飲落去,覺得都幾甜,我同朋友覺得最正係d 炸左既大蒜鋪係面,真係好正!! 又香口,做得好! 麵包都好好食,好鬆軟~我地叫左一客鮮蠔意大利飯,同一客鵝肝黑松露菌意大利雲吞。初初上檯時,坦白講,覺得個賣相好普通,一d 都唔吸引。點知一食落去......嘩,正呀! 鮮蠔意大利飯係成個飯都有蠔汁,好香好濃,雖然得三至四隻蠔仔,但可能個汁真係好濃,所以都唔覺得話特別少材料。仲有,我本身好鐘意食鵝肝,今次個鵝肝雲吞,初時覺得佢好細件,但係,食落去又係極度濃味! 我同朋友都覺得,唔係一般既鵝肝醬,應該真係用新鮮既鵝肝,再打製而成,先至少少份量都有咁鮮味。真係有驚喜! 我覺得呢個值得一試!最後食甜品,叫左一個咖啡汁榛子cake, 可能本身唔太鐘意太甜既甜品,所以覺得好似濃味得滯。埋單每人大約$250,整體上感覺幾好,
埋單每人大約$250,整體上感覺幾好,會再黎食~