2020-02-29 146 瀏覽
過左新年後又迎來一波疫情,心情一直未能開懷,真係要黎一齊美食舒緩下。今日去到佐敦做野,見到呢間s2 鐵板燒,雖然鋪仔細細,門口都仍然佈置設計日式,另人一眼分辨出係日式鐵板燒。坐低後細看餐牌,見到重點推介食品:十八層海膽杯,似乎非試不可,加上做緊promo 即刻落order, 我地仲加左個海膽焗原隻龍蝦 北海道帆立貝海鮮套餐。先試海膽杯,份量雖然唔多,但用料十足,層次編排顯示出廚師既細心。用上全部新鮮食材,值得推薦,必試。再來海鮮套餐,先黎沙律清清口味,再黎北海道3味刺身,頭盤黎講都算係咁。之後主角出場,北海道海膽芝士焗原隻龍蝦,龍蝦好中隻,絕無欺場,海膽+芝士焗無得輸。再黎就係北海道黑松露帆立貝,帆立貝新鮮,配上黑松露好惹味。之後呢個真係要講,招牌脆皮煎鰻魚,原來鰻魚可以咁樣食,喜出望外。最後仲有特式黃金炒飯同焗雜菇及紙包花膠蜆湯,已經非常滿足,食完呢餐絕對可以暫時將一切擔憂忘記。下次會再試下個A5和牛套餐。。。😋

下次會再試下個A5和牛套餐。。。😋