之前喺呢間餐廳食過lunch覺得好滿意,今日就帶埋老公嚟食晚飯。我們點咗一份刺身拼日式燒肉套餐,另外單點咗生蠔、壽司盛、牛舌、海膽蟹籽炒飯同雪糕鯛魚燒。職員好快就送上燒肉套餐嘅雜菜沙律,新鮮爽脆,清新開胃。五色刺身盛(三文魚、帆立貝、赤蝦、白身魚、八爪魚各兩切)三文魚厚切肥美,口感柔軟;赤蝦大隻鮮甜,肉質細嫩;今次嘅白身魚是油甘魚,油脂分佈均勻,帶有一種濃郁嘅魚油香氣;八爪魚口感彈牙,五款刺身都非常新鮮👍🏻日本室津生蠔做緊買一送一,就點嚟試吓。生蠔肥美飽滿,食落好creamy好重海水味 時令壽司盛(火灸金目鯛、火灸真鯛、池魚王、伊佐木壽司各兩件)火灸過嘅鯛魚油分甘香,魚肉嫩滑;池魚王肉質細緻爽口,伊佐木軟腍肥美,魚肉味道濃郁。日式燒肉(A4和牛小排、A4和牛三角、澳洲和牛肩肉、澳洲和牛頸脊各三片)睇啲油花都知正!!有個迷你烤爐畀客人自己燒,燒嘅時候香到不得了,隔離檯都望過嚟每種牛肉都獨特嘅口感同風味,A4和牛小排肉質緊實,油脂香味濃到化不開三角肉質柔軟,口感滑嫩;肩肉同頸脊都有濃郁嘅牛肉味,真係非常推薦呢個燒肉set!牛舌串燒得啱啱好,中間重有啲粉紅色,口感柔軟,嫩滑無筋。海膽蟹子炒飯
職員好快就送上燒肉套餐嘅雜菜沙律,新鮮爽脆,清新開胃。
五色刺身盛(三文魚、帆立貝、赤蝦、白身魚、八爪魚各兩切)
日本室津生蠔

牛舌串
燒得啱啱好,中間重有啲粉紅色,口感柔軟,嫩滑無筋。
海膽蟹子炒飯
海膽口感奶滑,鮮味同甜味好足;炒飯炒得粒粒分明又乾身,重有好多蟹子,非常香口。
白桃味雪糕鯛魚燒
最後用呢個造型可愛、清新美味嘅白桃雪糕鯛魚燒作結,今餐真係每一道菜都令人滿意,非常滿足!