2022-05-12
琴晚帶左婆婆去食好啲!當係補祝返母親節啦🙈我地去左九龍城一間居酒屋食日本野,佢地既食材全部都好新鮮!裝潢簡約得黎,又充滿左日式既味道👍🏻🥗種錦魚生沙律我同婆婆都覺得呢個沙律性價比100分👍🏻👍🏻入面有勁多款魚生,仲有好多三文魚籽,真係勁足料🤩三文魚籽超級新鮮,粒粒都脹卜卜,晶瑩剔透😍🍣Omakase 壽司set呢個omakase壽司併盤有6件壽司,全部都係用左最新鮮既食材,分別有牡丹蝦、金目鯛、深池魚、三文魚腩、火炙三文魚同海膽🥳婆婆大讚,海膽勁鮮甜,好似係日本食既咁呀❤️🍢串燒:芝麻豬腩肉、厚切牛舌、燒雞翼、醬燒雞心定、脆肉瓜最出色就係個豬腩肉同牛舌,香口得黎,保持到肉汁,真正皮脆肉嫩,師傅既火喉控制得相當之好😊而豬腩肉上面既白芝麻,更加做到畫龍點睛嘅效果,好睇又好味😋🍤天婦羅拼盤天婦羅炸得好酥脆,食落唔會油膩,反而仲食到蔬菜既refresh感覺🤭🦐海鮮粥海鮮粥用咗魚湯來做粥底,而且入邊仲有非常之多配料,有勁多帶子,仲有大蝦同埋蜆等等,用呢個鮮味滿滿既海鮮粥作結,真係非常滿足😋師傅仲準備咗特製「兒童餐」比偽韓仔,佢非常細心,見我地帶埋小朋友,仲埋黎問我地想準備啲咩比小朋友食❤️
🥗種錦魚生沙律
🍣Omakase 壽司set
🍢串燒:芝麻豬腩肉、厚切牛舌、燒雞翼、醬燒雞心定、脆肉瓜
🍤天婦羅拼盤
🦐海鮮粥