2020-12-18 89 瀏覽
朋友發現Cubus最近新開咗間中菜,而且裝修雅致有特色,環境唔錯,位置又方便。趁限晚市堂食前,出嚟食返餐先,下次又唔知幾時先可以一齊晚飯。✨琥珀合桃合桃鬆化香脆,甜度啱啱好!✨瑤柱XO醬好足料,少少辣,味道惹味但唔鹹,我地當小食就咁食。✨青瓜海蜇頭好開胃嘅一個前菜,海蜇頭厚肉大塊,比一般海蜇更有質感,入口爽脆,食落索索聲,味道酸酸甜甜,雲耳柔軟配埋清甜嘅青瓜,非常清新。✨海底椰川貝燉鱷魚肉呢排天氣又乾又凍,飲返個鱷魚肉湯滋補一下。燉湯夠哂火喉,肉味香濃,同時又非常清甜,飲完成個人都暖笠笠。✨雙色蝦球蝦球大大隻,一碟兩款煮款,一次試哂兩種味道!先食彩椒炒蝦球,好有鑊氣,蝦球爽口彈牙,紅黃椒味道甜甜地,更有提鮮作用。黃金蝦球香濃惹味,外層包滿濃郁嘅鹹蛋黃,鹹香十足!蝦球啖啖肉,好正!✨慢煮牛肋排牛肋排,肉質軟腍鬆化,好入味。醬汁味道酸甜,完全化解肉膩感。✨XO醬肉碎炒芥蘭又一惹味之選,芥蘭翠綠,幼嫩冇渣,用砂鍋熱住上,蝦乾香氣十足。

✨琥珀合桃
合桃鬆化香脆,甜度啱啱好!
✨瑤柱XO醬
好足料,少少辣,味道惹味但唔鹹,我地當小食就咁食。

✨青瓜海蜇頭

✨海底椰川貝燉鱷魚肉
呢排天氣又乾又凍,飲返個鱷魚肉湯滋補一下。

✨雙色蝦球
蝦球大大隻,一碟兩款煮款,一次試哂兩種味道!

✨慢煮牛肋排
牛肋排,肉質軟腍鬆化,好入味。
醬汁味道酸甜,完全化解肉膩感。
✨XO醬肉碎炒芥蘭