2012-05-06 245 瀏覽
  碗屋計埋已經去過二次,第一次食會好驚喜,因為當你食過九流放題,你就知碗屋有幾好!  雖然唔係一流水準,但絕對值回你付出o既金錢,只要你唔怕三高狂食鵝肝多士,仲有燒大蝦,呢2樣如果係你至愛,你會一路食一笑,然後繼續遞點菜紙!  第一次去碗屋係上年十月o既事,感覺良好,第二次去,感覺平平,因為已經知道有咩食係咩味,無驚喜,感覺就係:「咪又係咁」但當近來食過一些好一般o既放題,回想起碗屋,其實碗屋真係好好多,所以令我好想搵返D相出嚟寫食評,因為好的食店一定要鼓勵!  因為2次都係十幾人去坐房食,仲要有人請客,真係食得好開心!  基本上好味o既都無走雞,叫幾多都有人可以食得晒:鵝肝多士,燒大蝦,刺身,海膽手卷,銀雪魚,雞奕,多春魚,羊架等等.......老老實實,如果唔係人到中年開始暸解乜嘢係健康重要,真係多多鵝肝都食得落,咪理個件鵝肝係咪來自法國,絕對能夠單純滿足對鵝肝欲罷不能的情感。  唔好味的有豆腐,沙律,炒雜菜/菇,不過一餐裡唔食番D菜類物體,好似唔係太健康,所以唔好食都會叫嚟食!頂多一路食一路彈嚟平衡心理啫=.=  銀雪魚係好味的,但要提醒大家,一塊二個人食就好了,因為好漏!事源
甜品係一餐完美的句號,豆腐雪糕!
呢個豆腐認真麻麻
鵝肝多士呀,要不段加單再加單
海膽手卷,雖不算新鮮可口,但放題可以食到已經好開心
甜蝦、北寄貝、三文魚都OK
鮑魚香軟好味
絕不吝嗇既menu
十幾人緊係坐房啦

因為2次都係十幾人去坐房食,仲要有人請客,真係食得好開心!

銀雪魚係好味的,但要提醒大家,一塊二個人食就好了,因為好漏!事源佢太好味,又滑又香甜,所以不其然會食二塊,但當你食咗佢,你就會食唔落其他嘢,所以最好都係二個人share食,又或者最尾先食!

食放題同去酒店食自助餐一樣,真係要有咁上下價錢至會有好嘢食嫁。

而服務上係ok的,好似我地咁大棚人去食,侍應問食物要幾多份,我地通常都同佢講話人頭計啦,侍應都無黑臉,有啲醒目o既仲問番我地份數人頭計好唔好,加水執碟換骨碗都好勤快,唔會食到一肚氣!good!!
  但係房入面,有時總係要望實門口等侍應經過,不過都唔洗等好耐,可能出面開揚D就唔洗望門口等侍應
十幾人緊係坐房啦
絕不吝嗇既menu
鮑魚香軟好味
甜蝦、北寄貝、三文魚都OK
海膽手卷,雖不算新鮮可口,但放題可以食到已經好開心
鵝肝多士呀,要不段加單再加單
呢個豆腐認真麻麻
甜品係一餐完美的句號,豆腐雪糕!